Kjære leser

Historien Nattmannens datter ble skrevet på ganske kort tid. Men i virkeligheten er den et resultat av mange mindre deler, som puslespillbiter jeg ikke visste hørte sammen.

Tittelen kom først. En dag leste jeg om skarpretterens hjelper, rakkeren – eller nattmannen. Mens bøddelen var respektert, var nattmannen og hans familie fryktet og hatet. Men det var hans datter jeg ville skrive om.

Så kom Lucie. Hennes person og bakgrunn nærmest formet seg selv, som om hun bare ventet på å bli til. For meg føles Lucie nesten levende, som om hun lever sitt eget liv i en parallell verden. Jeg kan aldri være lenge borte fra henne, for jeg må vite hva som skjer videre.

Året 1701 når historien min starter, er heller ikke tilfeldig valgt. For noen år siden bodde vi i et gammelt bergenshus. Vi ble fortalt at huset en gang hadde vært forstanderbolig for Manufakturhuset som lå rett over veien, og jeg leste alt jeg kom over om tidsepoken.

Manufakturhuset i Bergen ble bygget i 1646, og var opprinnelig et barnehus der foreldreløse kunne få oppdragelse og opplæring. Men etter noen tiår ble det ble mer en arbeidsanstalt. Det er ikke så mye som er bevart fra Manufakturhusets første femti år, så det har gitt meg frihet til å dikte opp personene og deres liv.

Disse fire delene – handling, hovedperson, tid og sted – er hjørnene i puslespillet. Jeg er på god vei til å fylle kantene, og ser konturene av helheten. Jeg håper at du som leser dette akkurat nå, har lyst til å følge med etter hvert som det skapes, og til slutt se det ferdige bildet.

Velkommen inn i Lucies verden!

Vennlig hilsen May Lis Ruus

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s