Serines ring

I dag snakket jeg med han som laget ringen som Serine hadde på seg da Lucie og Karen Malene fant henne på bosshaugen i Nattmannens datter 1. Ringen kjøpte jeg i fjor på Bjørgvin Marknad, et vikingtids- og middelaldermarked som er en gang i året på Stend utenfor Bergen.

Serines ring og tilhørende anheng. Stig Nielsen i Viking Kristall lager smykker etter funn fra vikingtid og middelalder. (Foto: May Lis Ruus)

Topasringen har jeg blitt veldig glad i. Den har fulgt meg i et innholdsrikt og spennende år, og den har vært med meg mens jeg har skrevet noen av de mest intense kapitlene i serien hittil. Jeg har lett på nettet etter de som laget den, uten å finne det.

I helgen var det marked igjen, og jeg håpet å finne boden der jeg hadde kjøpt ringen ifjor. Hvis han hadde flere ringer eller andre smykker i samme serie, ville jeg kjøpe dem. Kanskje til mine to døtre eller i gave eller noe i samme stil, men i øredobber eller halssmykke.

Jeg fant en bod som solgte smykker i samme stil, og så raskt at ikke det ikke fantes flere av ringen min der. Jeg viste mannen som sto der ringen min og spurte om han hadde hatt slike. Han kjente den igjen med det samme, for det var han som hadde laget den. Han sa at han kunne lage en til, og han kunne til og med lage tilhørende øredobber. Så tok han bilde av ringen og jeg fikk kontaktinformasjon.

Min eldste datter så et annet smykke som jeg kjøpte, et anheng som kan åpnes. Da jeg kom hjem og fikk studert det nærmere, så jeg at det hadde flere av elementene som ringen har. Både dråpestenen, de tvinnede båndene og de tre kulene, fantes på anhenget.

Ringen Serine bar, dukker opp igjen i senere bøker. Den har også vært med på filminnspilling. Da traileren ble innspilt, måtte jeg skille meg av med den i noen dager, for det ble for sent og vi måtte gå før scenen ble påbegynt. Men Anne Wiig som spilte Karen Malene passet godt på den for meg, og jeg fikk den tilbake. På et tidspunkt forsvant den i den mørke haugen med grener, mose og annet hageavfall, men de fant den heldigvis igjen uten for mye dramatikk. 🙂

Slik så det ut da ringen satt på likets hånd.

Ellers kjøpte jeg en drikkeflaske i skinn som er med i bøkene, og to flotte vikingtidsglass. Og en struthette som var vanlig frem til 1400-tallet. Den har jeg tenkt å gå med i fullt alvor. Neste års mål på Bjørgvin Marknad er å finne en sabel.

Men det var enda en ting jeg kom hjem med, og det var noe jeg har prøvd å få tak i i ett år. En bukett bestående av ti liljekonvall i blomst. Det er også fra en av bøkene, en jeg skrev på i ferien i fjor sommer på ferie på Tjøme. Der vokser det liljekonvall, men det var i juli, og blomstringen var over. Likevel plukket jeg noen blader. Jeg tok bilder og styrte på, men i løpet av ferien ble mobilen ødelagt og alle bildene ble tapt. Jeg visste at det vokste noen på Stend der markedet er, og de var der fremdeles. De var ikke lett tilgjengelig og jeg følte ikke for å ta den halsbrekkende turen opp rake fjellveggen, så jeg fikk min mann til å klatre opp for å plukke noen. Meget ridderlig. Og de passet perfekt inni ringen, akkurat som beskrevet i handlingen i den nevnte boken.

En fin helg!

Liljekonvallbukett, ridderlig mann og struthette

May Lis Ruus 2012

2 thoughts on “Serines ring

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s