Utdrag fra bok 2, Morgenstjernen

Morgenstjernen

I salg fra 9. juli 2012

Ikke alle unner Lucie vennligheten hun blir vist av forstanderfruen og dragonen. Neste natt ser Lucie noen mørke skikkelser snike seg bort fra Manufakturhuset, og hun følger etter. I skyggen av trekorsene på fattigkirkegården, føler hun seg iakttatt. Før timen er omme får Lucie en visshet som snur om på hele livet hennes.

Det var vindstille, og månen var ikke å se. Nattetåken hadde ikke lettet og lå lavt over det store vannet nedenfor. Lucies øyne hadde for lengst vennet seg til mørket. Skyggen hun trodde hun hadde sett nede i skråningen, måtte bare ha vært innbilning. Kanskje en trestubbe. Det var ikke en bevegelse å se der nå. Med ett hørtes et dunk. Det gikk kaldt gjennom Lucie da hun skjønte at det var kisten.

• • •

UTDRAG FRA MORGENSTJERNEN – NATTMANNENS DATTER 2

Skriket gjallet mellom husveggene. Lucie kvapp til da hun hørte hvor høyt det var, og våget ikke å skrike igjen. En hund satte i å gjø lenger inne i Marken, og lyden av vingene til en skremt fugl hørtes fra et hustak.

Så var secondmajoren borte hos henne. Ansiktet hans var fordreid av raseri da han raget over henne. Trestammen hun gjemte seg bak var ikke tykk, og alt hun kunne gjøre var å forsøke å beskytte ansiktet ved å holde seg bak stammen. Men hun var kald av å ha ligget på bakken, og lemmene lystret ikke så raskt som hun ønsket.

Han grep tak i det lange håret hennes og dro hodet bakover til hun klynket. Den andre hånden la seg over halsen hennes og klemte til. “Din lille skittunge! Ka honen tror du at du e?” Han brølte.

En gurglende lyd kom opp fra halsen mens hun kjente at det dunket under huden der hånden hans lå. Hun løftet den ene armen for å få hjelp av forstanderfruen som fremdeles sto i vinduet. Hvorfor gjorde ikke kvinnen noe?

Men det var tydelig at fru Galle ikke kom til å hjelpe. Lucie brukte alt hun kunne av krefter og prøvde å skyve mannen bort.

Secondmajoren bare lo. “Du trenger ikkje å prøve, lille frøken. Meg kan du ikkje …”

Ordene hans ble hengende i luften da en knyttneve kom farende og slo ham rett i bakken. Han tumlet rundt og landet på ryggen. Han ble liggende stille et øyeblikk mens han summet seg. Pannen glinset i det svake lyset fra en vegglykt. “I heite!” Secondmajorens grå øyne ble mørke. Han gned seg over kjevebenet.

Lucie gispet etter luft da hun ble fri. Hun hostet voldsomt og holdt seg på halsen. Først da hun hadde fått pusten under kontroll igjen, kikket hun opp på mannen som hadde slått ned secondmajoren.
Det var dragonen. Han hadde kommet tilbake!

Han holdt et vaktsomt øye med secondmajoren som lå på bakken, men så raskt bort på Lucie. “Er du i orden, frøken?”

Lucie klarte bare å nikke. Øynene var fulle av tårer. Det føltes som om hjertet skulle hamre seg ut av brystet hennes, og hun strevde med å komme seg på bena. Han måtte ha sett at hun holdt på å falle om, for han rakte ut hendene og hjalp henne opp.

Plutselig begynte secondmajoren å røre på seg. “Du skal fandenimeg få svi for dette, dragon!”

Dragonen tok et skritt nærmere mannen på bakken. Den ene hånden fant håndbøylen på sabelen, og der ble den liggende, klar til å frigjøre det lange, slanke våpenet fra sliren. Den andre hånden holdt han ut mot Lucie, som om han ville ta imot henne om hun falt.

Det svimlet for henne. “Jeg … jeg må bare sette meg litt,” mumlet hun.

Lucie la ryggen mot trestammen og lot seg synke ned mot den frosne bakken. Hun rykket til da den knudrete barken boret seg inn i det tynne stoffet i underskjorten. Sårskorpene ble revet opp, og et smertestønn unnslapp henne.

“Frøken? Hva er det?” Dragonens stemme virket bekymret. “Jeg kan ikke hjelpe deg, jeg må passe på majoren.”

Lucie klarte ikke å svare. Smerten jog over ryggen og blandet seg med hamringen fra tinningen.

• • •

MLR 2012

One thought on “Utdrag fra bok 2, Morgenstjernen

  1. Tilbaketråkk: Morgenstjernen | Nattmannens datter

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s