6 Forbannelsen, utdrag

I salg fra 10. desember 2012 til 20. januar 2013

Baksidetekst

Dragonen vil at Lucie skal sitte modell for et maleri han vil lage, men han blir ikke fornøyd, og oppførselen hans forvirrer henne.
En dag møter Lucie en gammel kone som gir henne en rose, men det er ikke av godhet. I stedet lyser konen en forbannelse over henne.

Smerten fra rosens torner jaget gjennom Lucie. Den gamle kvinnen begynte med ett å messe med tonløs stemme mens hun stirret på Lucie med de isblå øynene sine. «I Satans navn jeg forbanner deg, for det var du som skulle ha vært i Hansines sted. Det var du som skulle ha dødd, ikke min datterdatter. Alle som står deg nær, alle som er deg kjær, vil rammes av ulykke. Du selv vil møte ensomhet, svik og tap i resten av din levetid.»

• • •

Utdrag fra boken

Et lite skrik unnslapp henne, og hun blunket flere ganger for å se hvem det var.

“Far!” utbrøt hun med et hamrende hjerte. Hun tok uvilkårlig et steg bakover, men han holdt henne fast.

“Hysj. Du må være forsiktig med hva du sier,” sa han lavt og trakk henne inntil veggen. “Tenk på meg som nattmannen, da er det mindre fare for at det blir avslørt hvem du egentlig er.”

Lucie svelget. Hun kjente ikke noen utrygghet, nesten tvert imot. Men avskyen hadde blitt sådd i henne, og for hver dag ble den lille spiren større og mer livskraftig.

“Hva vil du nå?” Tonen var litt skarpere enn hun hadde ment.

Han så på sjalet hun hadde under armen. “Er det mat til fangene?”

“Ja,” sa hun og svelget. Hun håpet at han kunne overta det, men skjønte at selv fangene ikke ville ta imot nattmannens mat. “Vet du hvor de sitter?”

“Jeg tror de er i den borterste cellen. Jeg hørte barnegråt derfra tidligere.”

“Å,” utbrøt Lucie og så mot den lille åpningen lenger borte. Stakkars Lille-Anna og de andre. Hun håpet bare at ikke noen av de andre fangene forulempet eller plaget dem. “Sitter de samlet?”Faren ristet på hodet og trakk på skuldrene.

“Det vet jeg ikke, men trolig gjør de det. Kvinner og menn sitter sammen i cellene. Jeg må gå før noen ser oss. Du må gjøre det.” Nattmannen stakk en hånd ned i beltetasken og dro opp en lignende pose som den han hadde rakt til Karen Malene tidligere på dagen.

“Jeg er allerede ute uten tillatelse,” begynte hun, men tidde brått. Hun visste at hun ville gjøre det han ba om hvis det kunne hjelpe barna. “Hva vil du jeg skal gjøre?”

Hjertet dunket fortsatt fort, og hun kikket stjålent rundt seg. En hest med kjerre skramlet forbi, men kusken så ikke mot Rådstuen.

“Ta disse pengene. Det er kuranter for to dalere her, og det dekker boten for barnas tyveri. Gå til Rådstuen i morgen og si at du vil løse ut barnas bot.”

“Men hvorfor betaler du boten deres?”

Faren lukket øynene et øyeblikk og ristet på hodet. “Ikke tenk på det. Bare gjør det i morgen. Da slipper de hudstrykningen.”

“Jeg vet ikke hva jeg skal si …” begynte Lucie og så ned. Skammen fylte henne. Hun hadde tross alt sagt mange vonde ord til ham.

“Du trenger ikke å si noe. Bare ta pengene og kom hit i morgen.”

Hun nikket. “Om forladelse. For alt.” Det føltes riktig å si det, selv om hun fremdeles var usikker på hva hun tenkte om ham.

Lettelsen som gled over farens ansikt, fikk Lucies øyne til å bli fylt med tårer.

“Vi gjør alle det vi må, jenta mi. Du vil alltid være min datter, og jeg forstår at det er vanskelig for deg. Og det er best slik, tross alt. Nå, gå og gi maten til barna, og kom deg tilbake før de på Manufakturhuset oppdager at du er borte.”

Hun nikket fort og blunket bort tårene. Hjertet føltes som om det satt i halsen, og gjorde det vanskelig å svelge. Nattmannen slo opp hetten på kappen og gikk med bøyd hode rundt hjørnet av bygningen.

Fra Norske Serier

• • •

Se også Fakta fra bok 6

• • •

MLR 2012

17 thoughts on “6 Forbannelsen, utdrag

 1. ikke å vente til de nestebøkene vll bare lese ut alle!!haha men det er så mye spenning i vente foran Lucie og i fremmtiden hennes (og i boka) som sagt at jeg vill bare ta en om gangen rett som det er i posten=)hvor skal du tilbringe sommern May Lis?

  • I sommer blir vi mest hjemme, og jeg skal skrive masse, og vi pusser opp huset. Vi har allerede hatt en ferie (på Island), og så skal vi kanskje ta en tur til høsten. Vi får se. Vi håper det blir litt sol og ikke bare regn. 🙂

 2. Gleder meg til bok 7!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:):))))):):) er det 24 dager igjen til Brennemerket ?(eller er dette inlegget fra før?

  • Dette innlegget er fra oktober 2012. Bok 7 kom ut 10. desember. Nå er det bok 11 som kommer i salg neste gang… Som sagt et annet sted, kan du kontakte Cappelen Damm og kjøpe bok 7, 8, 9 og 10, om du ikke abonnerer. Da kan du be om å få de som er kommet ut. 🙂

   • hehe Neij! Da trengs ikke jeg er Abobnerer på hele serien jeg viste faktisk ikke for å være helt ærlig (da jeg begynte på boka) da hadde jeg nettop værrt på ferie og viste ikke om boken før jeg tilfeldigvis fant den hjemme så jeg startet og bestile fra bokhandelen til bok 6 og abbonerte derfra siden det er mer gøyere=) men nå som jeg vet og har lest den og FÅ VITE PÅ FORHAN AV MEG SELV AT DET ER ENN SUPPERR DUPPEER BOK SÅ Klarer jeg

    • ja ikke sat hehe:) men hvor mange barn har du? jeg har lest på http://www.norskeserier.no at du har2 barn hvis ikke jeg husker feil da hehe hvor gammel er de? hva heter de?
     åssen var ferien i Island:P?=?? og takk for det du skreiv og tar deg til¨å svare meg mellom alle ferier, arbeid ,barn osv &andre ommsendigheter :):):):))::):):))
     mvh en Kjempefan

     • Glemte å svare på denne i går, jeg var oppslukt av skrivingen. 🙂
      Jeg har to jenter, de er 8 og 11 år.
      Ferien på Island var full av opplevelser, storslagen natur og hyggelige mennesker. Vi red på islandshester, var på hvalsafari, min mann dykket, og vi så geysirer, Gullfoss og vulkaner. Virkelig en flott tur for hele familien!

      • Hehehe helt i orden:)så bra at du koste deg Islands-hester Åssen. Er dem?????har ikke hørt om dem før håper jentene dine blir inspirert av deg og blir som deg:):-D

       • Islandshestene var små og det var humpete. Men gøy. 🙂
        Jentene mine viser ingen takter til å like å skrive, men en er flink på data og den andre liker håndarbeid. Så de finner nok noe de liker, de også. 🙂

        • det er jo greit det å alle har jo felles intresser beklager skriver så seint har vært på ferie =) nå har jeg endelig bok8-10 så har kommet meg like langt som alle andre nå:) takk for rådet pga ditt råd fikk jeg bøkene rett hjem post kasa da jeg komm hjem fra ferien hadde jeg alle 3 bøkene ligge foran på kommoden utten at jeg viste om det thihihthi så de ble bare plusetlig sendt uten at jeg gjore noe takk May Lis Ruus Du er den beste::P skulle aldri trodd at jeg snakkett med en fofatter 😛

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s