En måned i en serieromanforfatters liv, uke 2

Uke 2 i en arbeidsmåned. Her er del 1.

Mandag 7. januar. Manus ble sendt til konsulenten om morgenen.

Det er litt rart å være mellom to bøker, jeg liker det ikke. Det er godt å være ferdig med en bok, selv om det fremdeles vil bli arbeid med den. Jeg har mest lyst til å fortsette med neste bok på direkten, men det er også ting i nåtiden som trenger min oppmerksomhet.

En ny bok skal skal leses igjennom før den skal til produksjon, men det er tre uker til jeg trenger å være ferdig med det, så jeg tror at jeg vil begynne å skrive på neste bok istedet. Nå har jeg alt friskt i minne, og jeg er spent på hvordan det går etter cliffhangeren som forrige bok sluttet med. Den krever mye, så det er best å komme i gang med den.

Før jeg kan begynne å skrive, er det noen ting som må gjøres. Aller først lager jeg et dokument som er en skrivelogg (kjekt å ha). Der skriver jeg inn økter og antall ord pr. dag, så jeg har litt oversikt over hva jeg driver med om dagen (og natten). Dessuten må  jeg må tenke igjennom hva som skal med i kommende bok før jeg kan la karakterene få fritt spillerom. Det noterer jeg i skriveloggen, for jeg vil ikke lures av antall ord etter hvert som manuset vokser. Det som er antall ord, er antall ord, og ikke notater. Kommentarfunksjonen bruker jeg til kortsiktig handling og klikker vekk når det er skrevet.

Tirsdag 8. januar. Dagen gikk med til barn og lekser, men jeg fikk en god skriveøkt om kvelden, og den nevnte vanskelige fortsettelsen av cliffhangeren kom på plass. Det var perioder jeg ikke syntes det hang sammen, så jeg begynner dagens økt i dag med å finlese det og ta noen nødvendige innstramminger.

Onsdag 9. januar. Fikk gjort som planlagt og fortsatte med litt skriving. Det er gøy å skrive der jeg er nå. Det bygger opp til en handling jeg gleder meg til, selv om jeg ikke vet om det kommer med i denne boken eller neste. Det er en del som skal skje først.

Forresten var jeg i en rolig scene da jeg kom til å tenke på at det burde bli noe action snart, så jeg sendte ut noen vibber til karakterene mine, og fikk svar. Det var en som meldte seg, og det kan jo bli en morsom ting å flette inn.

Om kvelden var det litt mailing frem og tilbake om et annet prosjekt, men det er på et tidlig stadium og ikke modent til å si noe om. Men gøy med noe som er litt på siden.

Torsdag 10. januar. Om kvelden pleier vi ha se noe på TV, og da blir det som regel en serie. Nå for tiden ser vi Castle. En krimforfatter som hjelper politiet med å løse saker. Lett serie uten mye inngående gru og gørr, og med sjarmerende skuespillere, selv om oppskriften på manuset er så gjennomskuelig de par første sesongene at man vet hvem morderen er så snart avhørene begynner. Men så endrer de litt, og da er det litt mer interessant. Og så ble en gjenstand i denne episoden inspirasjonskilde til en ny, forhåpentligvis spennende tråd i nåværende bok! (Plottehjernen tar aldri fri.)

Så selv om det er sengetid, vet jeg at jeg ikke får fred til å sove før den nye idéen er skrevet ned. Så kan heller plottehjernen finpusse mens jeg prøver å sove. Det ble forresten en god skrivedag i dag, så jeg er fornøyd med uken så langt. Tralalala.

Fredag 11. januar. I dag avtalte jeg et intervju med en lokalavis. Det blir på søndag.

Jeg fikk også et brev med et fint bergensbilde fra en leser. Veldig hyggelig!

Det ble en del skriving i dag også, og ordene fløt avgårde uten at jeg merket det, nesten. Gøy, gøy.

Lørdag 12. januar. I dag var det møte på Holbergstuen om det nevnte sideprosjektet. Det var givende og fruktbart, og vi skrev intensjonsavtale. Så gjenstår det å se om det blir noe av det hemmelige, som jeg skrev om på bloggen samme ettermiddag. Veldig gøy med gode tilbakemeldinger på nyheten. En avis ringte til og med! Men det er ikke avismateriale på dette tidlige stadiet.

Litt tid gikk med til å friske opp igjen researchen fra da jeg skrev bok 7, til intervjuet i morgen.

frostroser

Frostroser

Søndag 13. januar. Intervju utendørs i 8 minusgrader. Det var sol og tykt med rim over alt, så det var veldig fint ute. Om ettermiddagen fant jeg frem bilder fra trailerinnspillingen som skal sendes til journalisten.

ML-Lucie

Vurderer å ta skrivefri kveld og rydde litt, det er mer enn nok som flyter. Ja, jeg får vel det. Ny dag og ny uke i morgen. Lucie går ingen steder.

Bortsett fra kattungen Lucie som er veldig sosial og utrolig søt. Søndag kveld i sofaen.

• • •

MLR 13.01.2013

2 thoughts on “En måned i en serieromanforfatters liv, uke 2

  1. Så kjekt å lese hvordan hverdagen din arter seg, takk for at du deler med oss. I dag er det Lucie som bestemmer om fridagen min skal foregå i lesestolen eller på fjelltur. Gleder meg til å gå i posten! Ha en nydelig mandag 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s