En måned i en serieromanforfatters liv, uke 4

Mandag 21. januar. Sykt barn, signering, fikk se ny forside, fikk tilbake forrige bok fra konsulenten, leste litt av boken som skal til produksjon neste uke. Travel dag!

Det var hyggelig å signere bøker. Noen kom fordi de hadde lest om det i lokalavisen, mens andre så det tilfeldig. Noen leste allerede serien og kjøpte bok 7 der og da eller hadde den med seg, og noen hadde ikke begynt på serien og fikk med seg bok 1 og 2. Det var et rolig tidspunkt på kjøpesenteret, så det ble god tid til å slå av en prat med de fleste. Veldig koselig!

signering

Før boksigneringen

Tirsdag 22. januar. Stort sett samme som i går.

Utdrag fra bok 8 kom på nettet i dag, og det er alltid gøy.

Jeg har begynt på Downton Abbey (ja, litt treg), og den er kjempegøy. Må ha en daglig dose med TV-serier på kveldstid, det er liksom fritiden min.

Onsdag 23. januar. Leverte forrige bok igjen til konsulenten, og fortsatte med gjennomlesingen av boken som nå er i produksjon.

Torsdag 24. januar. De to andre bøkene er ferdig for denne gang, og endelig er det tid for å vende tilbake til skrivingen igjen. Gleder meg. Jeg får vel benytte pausen i skrivingen til å oppdatere bloggen med info om bok 7 som ikke er gjort ennå.

Ellers brukte jeg TRE timer på mailtull, og klarte det ikke. Så morgendagen kommer til å begynne kjedelig, for mail må man ha.

Fredag 25. januar. Mer mailtull, men det ble orden til slutt.

Jeg kunne ikke tillate meg så mye bloggskriving som jeg skulle ønske fordi jeg ikke har tid, så det ble bare en sak om overtroen på den tiden. Og bare ett eneste ord i bok 7. Men det er en morsom liten sak, nemlig åletusten/sjøormen, som de fleste mente at fantes.

Lørdag 27. januar. Fikk skrevet litt i dag, men ikke så mye som var planen.

Om kvelden tegnet jeg kart, og ble ferdig med den saken. Jeg brukte lysbord og kopi av et kart fra ca. 1700. Det var ikke optimalt, men jeg brukte kart fra 1740 og 1768 som referanse. Det skal scannes, og så skal jeg skrive innpå stedsnavn osv. Jeg vet ikke om det kan brukes, men det var til slutt bare ett alternativ igjen. Det er for mange elementer og feilskjær i kart senere på 1700-tallet. Dessuten må jeg slippe tak i det nå, for jeg må skrive videre.

tegnekart

Karttegning på en lørdag. Boken til venstre er den nyttigste jeg har, nemlig Bergen bys historie II. Den er så full av bokmerker at jeg nesten like godt kunne ha droppet dem.

Søndag 28. januar. I dag skal jeg skrive videre. Det er en krevende handling akkurat nå, men det er jo gøy også, selv om det samtidig er utfordrende.

Nå er det ingen andre avbrytelser enn skriving i noen uker, og det skal bli godt.

Selv om møte, intervju og boksignering ikke er dagligdags, så var dette en nokså vanlig måned.

• • •

MLR 2013

One thought on “En måned i en serieromanforfatters liv, uke 4

  1. Hei Du har en virkelig opptat hverdag og virker veldig morsom hehe men du Denn Forsiden Av Nattmannensdatter og cover og sånne ting osv er du som virkelig tegner og lager dem &produserer dem?=? eller er det noen i redaksjonen som gjør det for deg??
    mvh Nadia:)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s