Utdrag fra bok 9

9 Smertens vei

9 Smertens vei

Utdrag fra Nattmannens datter bok 9, Smertens vei

Janemann tvinger Lucie til å hjelpe Madam Moll med å rømme fra tukthuset. Hvis Lucie nekter, setter hun vennene og seg selv i fare, men hjelper hun rømlingene, er det en forbrytelse. Fortvilet prøver hun å finne en annen løsning, men uten hell. Og før natten er omme, befinner hun seg i stor fare.

Moll snudde seg mot Janemann. “Hva gjorde du med nattmannen, vennen min?”
“Etterpå, Magdelone. Nå må vi komme oss ut av byen,” sa han bryskt.
Hver gang vognen skumpet på det ujevne underlaget, boret knivspissen seg lenger inn i stoffet i kappen.
“Kniven gjør vondt, Moll,” sa Lucie lavt, men kvinnen foretok seg ingenting.

• • •

UTDRAG FRA BOKEN:
Skjeer som skrapte bunnen i blikkbollene, var alt som hørtes i matsalen da døren brått ble revet opp. Lucie hevet hodet og snudde seg mot døren, og det var som om det tok en evighet før hun innså hvem det var som sto midt på gulvet.

Han hadde fotsid kappe med slag som lå ut mot skuldrene. De sorte, skitne skinnstøvlene sto støtt og bredbent på det grove gulvet. Skinnbroken som så vidt syntes over støvleskaftene, var full av flekker. Hodet var ikke lenger glattraket, så det tok flere øyeblikk før den første stemmen skrekkslagent våget å ta ordet i sin munn.
“Rakkeren!”
“Nattmannen kommer for å ta oss”, hylte en av de yngste guttene, flere andre skrek også.
“Hva i Guds navn skal dette bety?” utbrøt husmor Halland. “Herr Franzen, gjør noe med inntrengeren!”
“Men det er jo bare …” begynte Tilly, og først da våknet Lucie. Tilly hadde møtt både nattmannen og Bo, og var ikke redd, slik alle de andre var.
“Hysj,” hvisket Lucie fort og trakk piken inntil seg. Tilly tidde.

 Secondmajoren reiste seg langsomt og grep husmor Hallands ferle, i tillegg til sin egen stokk.
“Ka vil du, rakker?” snerret han med lav, truende røst.
“Jeg vil ha et ord med Dem, vaktmann.”

Lucie klarte ikke å skjule gispet. Tankene raste. Hva i alle dager var det faren tenkte på? Hadde han tenkt å konfrontere oppasseren med voldtekten av Marte? Secondmajoren kom til å skjønne at Lucie var den eneste som visste om det, og kanskje tro at hun hadde forbindelse med nattmannen. Men så ristet hun på hodet. Nei, andre visste det også nå. Alle jentene. Husmor Halland. Elisabetta. Trolig visste alle på Manufakturhuset hva som hadde tilstøtt Marte. Hvem som helst kunne ha spredt det videre til Bo og nattmannen. Hvor mange utenfor huset visste det? Hvor lang tid tok det før noen sa det til politimesteren?

Jeg vil ikke miste hodet, var noe av det siste Marte sa før hun mistet synet og hørselen. Hadde dette noe å gjøre med at Marte skulle sendes til fattighuset i morgen?

• • •

Fra NorskeSerier

Boken kommer i salg 15. april 2013

 

4 thoughts on “Utdrag fra bok 9

  1. Klarer nesten ikke å vente til neste bok kommer, det er en fantastisk spennende serie du har laget! =) Ser jeg gikk glipp av at det var byvandring i fjor sommer vet bokens utslipp, blir det noe slik i år også?

  2. Jeg har kost meg med boken i går og i dag. Bra som alltid, og innspurten var veldig spennende. Synes den sekvensen hvor hun er tatt til fange og sitter på kjerren med Moll og Janemann blir litt vel lang, tok meg faktisk i å skumme litt nedover.
    Har du bestemt deg for hvor mange bøker du skal skrive?

    • Gøy å høre! Det er sjelden meningen å forkorte eller trekke ting ut, det tar den tiden det tar og så er det ferdig. Men klart, det oppleves jo forskjellig. 🙂
      Det er ikke bestemt helt ennå, nei…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s