Utdrag fra bok 13

Nattmannens datter bok 13 «Den eneste stjernen» kommer i salg 30. september 2013

Omtale av Den eneste stjernen

13 Den eneste stjernen

13 Den eneste stjernen

Lucie rømmer fra Manufakturhuset for å lete etter Tilly og hjelpe faren. Hun søker ly i dragonens hus, men blir oppdaget og beskyldt for tyveri og hor. Familien Broch-Wagner forlanger at presten skal gi Lucie straff som fortjent.

“Dette er straffen for din lettsindighet,” sa presten.
“Hva vil hende nå?” Lucie hikstet midt i setningen.
“Kirketukt ville vært det rette, men herr Lyches navn bør ikke nevnes i en slik sammenheng.” Han så alvorlig på henne.
“Mange takk,” hvisket hun.
“Men det hjelper ikke deg, er jeg redd,” sa presten.
Det gikk kaldt nedover ryggen hennes.

• • •

UTDRAG FRA BOKEN:

Lucie var kommet helt opp på tunet før Balder roet seg. Den tidde, men logret ikke.
“Hva er det med deg, Balder? Hva har hendt her?” Hun stolte ikke helt på dyret og nærmet seg forsiktig.

På bakken lå en krakk veltet, og en liten gryte og to nesten tomme treboller lå på bakken. Rester av grøt fløt i det visne gresset. Lukten av sur, våt aske svevde forbi nesen hennes, og hun bøyde seg ned mot bålfatet som nylig hadde blitt slukket.
“Tok de far, Balder? Og Bo også?”

Faren og Bo måtte ha sittet her og spist middagen sin i fred og ikke ant noe. Så måtte de ha kommet, de som trodde at nattmannen hadde drept secondmajoren for å få hesten hans.

Lucie ristet på hodet. Nei, det var kanskje ikke slik det var. Alt vekteren hadde sagt, var at politimesteren og hans menn skulle hente nattmannen inn til forhør på grunn av en hest som tilhørte en savnet mann.

Men Lucie visste innerst inne at det måtte være så ille som hun fryktet. Flere hadde sett nattmannen ute i Sandviken to dager tidligere. Utenfor byens grenser – utenfor hans område. Nå var en soldat sporløst borte, og hesten hans befant seg hos nattmannen. Det måtte være åpenbart at mannen ikke hadde forært hesten til nattmannen, for at det var en god hest, var lett å se. Secondmajoren ville ikke ha gitt slipp på den. Ikke med mindre han var død.
“Herr Høk, dragonens far. Han kan gå god for far,” sa Lucie halvhøyt ut i luften.

Hun snudde seg og så utover fjorden. Sandviken lå der på den andre siden med sine brune sjøboder. Skulle hun hente herr Bastian Lyche og få ham til å følge med henne til Rådstuen? Det ville ta lang tid å gå rundt siden hun ikke hadde mulighet til å betale for båtskyss. Og tid var nettopp det hun ikke hadde.

Lucie veide mulighetene opp mot hverandre. Kunne nattmannen klare å overbevise lovens menn om sin uskyld? Han måtte i så fall lyve, for han kunne ikke fortelle om dragonens duell. Og han ville aldri innrømme hvorfor han egentlig red ut til Sandviken den morgenen, for da ville han avsløre at han ville komme sin datter til unnsetning. Så vidt Lucie visste, var det kun politimesteren som visste om slektskapet, ikke de andre embedsmennene og vekterne som holdt til i Rådstuen.

Kanskje politimesteren ville be om å få snakke med herr Høk, om Lucie fortalte om ham. Hun nikket sakte. Ja, det ville være det beste.

En svak lyd fikk henne til å snu seg igjen. Døren i nattmannens skakke stue sto på gløtt. Hun stirret mot mørket der inne og kjente at hjertet allerede følte frykten hun selv prøvde å stagge.
“Er det noen her?” Lucie lyttet. “Bo? Er du her?”

Lucie så på Balder. Den sto fremdeles anspent. Hva var det som foregikk her? Hva var det med hunden?

• • •

Fra NorskeSerier

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s