Diktet Du tente månen

NB: Inneholder avsløringer (bok 17)

Dikt og poesi har aldri lagt for meg. Jeg verken skriver eller leser dikt. Men når jeg en sjelden gang kommer over et dikt som griper meg, skulle jeg ønske at jeg også kunne sette ord sammen så de ble til vakre setninger som gir gåsehud.

Likevel, av en eller annen grunn var det diktanalyse jeg fikk best karakterer på i norsken på videregående. Det går mer på den tekniske oppbyggingen av dikt. Uten at det gjør at jeg kan eller vil skrive dikt selv.

Jeg hadde ingen planer om å ha med flere dikt enn morfar sitt i bok 9, som ikke er særlig poetisk. Men det som grep meg med det, var at han visste at han snart skulle dø av tuberkolosen som han fikk under krigen.

Men en dag var det verdens poesidag, så jeg på Facebook. Og impulsivt postet jeg et innlegg på Nattmannens datter-siden der jeg spurte om det var noen av leserne som skrev dikt. I så fall kunne jeg kanskje flette det inn i handlingen dersom det falt naturlig og passet inn slik at en av karakterene kunne si det som sine egne ord.

Det var litt eksperimentelt, og ikke noe jeg trengte for handlingens del. Det var ikke engang sikkert at jeg fikk det igjennom hos redaktøren.

Jeg fikk noen forslag, og skulle gjerne ha brukt alle. Men det som ble valgt ut, var et som skled rett inn i handlingen akkurat der jeg var; Lucie og dragonen som nyter stillheten og hverandre mens de er avventende og preget av usikkerheten om hva neste time vil bringe.

Det var som om dragonen skulle ha sagt det selv. Men siden denne forfatteren slett ikke er noen dikter, kan vi heller la en med talent legge ordene i hans munn.

Diktet er skrevet av Lindusen, som har en egen blogg: lindusensperler.blogg.no

Lindusensperler

Tusen takk til Lindusen for at jeg fikk bruke diktet!

Lundusen ble også inspirert til å skrive et dikt etter å ha lest de første bøkene i Nattmannens datter. Les mer om diktet her.

 • • •

May Lis Ruus 2014

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s