Bok 27 Djevelkvinnen – Omtale og utdrag

Nattmannens datter 27

Djevelkvinnen

I salg i kiosker og dagligvarebutikker fra 06.05.2015. Kan også kjøpes etter salgsperioden fra forlagets nettbokhandel.

Omtale

LNattmannens datter27_Djevelkvinnen-meducie og Ditlef tar hånd om tvillingene som hører til blant nattmannfolket. Lucie er redd for at noen skal få vite om det. Når Ditlef må reise av gårde for å finne ut hvor hans far befinner seg, ber han Lars komme og passe på. En morgen får de uventet besøk.

I det samme banket det hardt på døren, og begge to kvapp. Lars var ved siden av henne i neste øyeblikk og skjøv henne bak seg. «Gå inn til Tilly.» Lucie trakk seg bakover, men gjorde ikke som han sa. Det hamret igjen på døren. «Lukk opp! Lukk opp i lovens navn!»

Utdrag

Dragonens hustru løftet på sløret. «Har du mistet målet, fattigjente? Hvem er horungen? Er den din og Ditlefs? For hvis den er det, skal jeg ikke nøye meg med å få deg kjeppjaget ut av byen, jeg skal i tillegg sørge for at du blir pisket til du ikke har hud igjen på kroppen! Hvor mye hor har ikke du bedrevet? Med tukthusgutten, vekteren, forstanderen. Og min Ditlef. Det er nok løsaktighet til å sende deg …»
I det samme kom det en lyd innefra. En sår gråt fra et sultent spedbarn.
Politimesteren var den som ble mest overrumplet. Han så spørrende på Lucie og pekte på barnet hun holdt i armene. «Enda et barn? Hvis det er rakkerungen … hvem er da der inne?»
Han ventet ikke på svar. I neste øyeblikk hadde Arnoldus Berg banet seg vei forbi sønnen og Christence, og sto ruvende og så ned på Lucie. Han stirret på henne med smalt blikk, før han strenet inn i huset.
«Herr Berg!» ropte Lucie etter ham, og i neste øyeblikk rev Christence fra henne pikebarnet.
«Hva er det som foregår her, egentlig?» ropte hun. Som om barnet var en filledukke, begynte hun å rive av kledet som det var svøpt i.
«Vær forsiktig!» ropte Lucie og strakte armene ut etter piken.
Christence snudde ryggen til, og i det samme var Tyge der og holdt Lucie fast.
Politimester Berg viste seg i døren med gutten i armene. Barnets underkropp var bar. «To unger. Dette er en gutt,» slo han fast.
«En jente,» kom det fra Christence, som holdt piken mot Lucie mens hun skar en grimase.
«Nå, Tønnisjente? Rakkerdrengen her er den Marte fødte i går. Hvem er pikebarnet?»
Lucie så ingen grunn til å lyve. Barna hørte sammen. De kunne ikke skilles, selv om det var det nattmannen hadde i tankene da han unnlot å fortelle politimesteren at det var to barn som hadde kommet til verden der ute på Nordnespynten.
«De er Martes, begge to.»
«To? Tvillinger?» Den middelaldrende mannen så forbløffet ut.
Christence begynte å le. Høyt og skrålende. Bak henne sto Tyge og så forvirret fra den ene til den andre.
«Du har tatt ikke bare én, men to rakkerunger inn i Ditlefs hus? Og han vet om det?»
Lucie nikket. Hun skulle gjerne ha bedt alle sammen om å forlate dragonens hus, men visste at det ville være uklokt. Christence var gift med mannen Lucie delte seng med, og hun var en farlig fiende. Politimesteren hadde makt og midler til å anklage Lucie for hor, selv om ikke beviset – Emme – befant seg i huset.
«Er det flere unger her?» spurte politimesteren og langet guttebarnet over til Lucie.
Hun tok imot og sto med begge de illskrikende nattmannbarna i armene. «Nei.»
«Jeg får vel ta en prat med Nestor Natmand om løgnen han serverte meg i går.»
«Han løy ikke. Han sa bare ikke hele sannheten,» svarte Lucie og skjøt frem haken. «Jeg må ta meg av barna. Vil dere vennligst gå?»Christence så foraktelig på Lucie. «Det er åpenbart for alle hva du bedriver i min ektemanns hus. Hva rakkerungene gjør her, er en annen sak, men vi kommer nok til bunns i det. Det er ikke lenge til min far skal stedes til hvile, så vi har ikke tid til å stå her med slikt pakk.» Hun trakk ned sløret igjen og stakk hendene inn i muffen. «Nå skal vi ut til lystgården min og kaste ut snylterne som jeg hører har bitt seg fast der. Og du, fattigjente, kan pakke sakene dine. Innen midnatt skal du ut av min manns hus.»

27-bryggen

• • •

Boken kan kjøpes hos norskeserier.no

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s