Lucies lille krambod: Såper og velvære

Håndlaget – naturlig – vegansk

Lucies-stempel-såpeI Lucies lille krambod finnes kvalitetssåper som er inspirert av Nattmannens datter.

Fra Lucies liljekonvallsåpe i bok 2, til dragonens fremmedartede duft, og til såper med lukter fra den tid som vi kan ta med oss til vår tid.

Alle har herlig duft, ingrediensene er av fineste sort.

Innpakket med flid og kjærlighet av undertegnede, er dette en fin gave til deg selv eller til en du setter pris på.

Laget på oppdrag for Lucies lille krambod av Turids naturprodukter

Fristende såper med et snev av luksus

Fristende såper med et snev av luksus

• • •

Lucies lille liljekonvallsåpe

En liten bit av Lucie. Fin som vertinnegave om du skal i besøk, eller til å ha på badet og minnes gode stunder i Lucies verden.

Lucies yndlingsblomst er liljekonvall. Hun har gode minner fra vandringene med faren da hun var barn. I 1701 får hun et såpestykke som dufter liljekonvall av forstanderfruen, og blir hensatt til minnene om barndommen. Hun deler såpen i tre like deler, så Karen Malene og Tilly også får et lite stykke av den velduftende skatten.

En vakker såpe for ansikt, hender, kropp og sjel, som mykgjør og pleier huden på en mild og skånsom måte. Den nydelige duften av liljekonvall gir en frisk fornemmelse av vår som du kan ta med deg hele året igjennom.

Såpene er håndlaget, og alle er forskjellig i form og farge. Hver enkelt såpe er møysommelig og med flid og glede pakket av forfatteren, og innpakningen varierer fra såpe til såpe.

Den store liljekonvallsåpen har vært en bestselger, men er dessverre utsolgt. Den lille er akkurat like betagende, men mindre.

Innhold: Olivenolje, kokosolje, palmeolje (bærekraftig), sheasmør, kakaosmør, lut, vann, duft liljekonvall.

Vekt: ca. 30 g

kr 50,-
(Varenr. 101)

• • •

Dragonens dannemannsåpe

En praktfull luksussåpe for ansikt, hender og kropp. Mykgjør og pleier huden. Eksotisk duft med en base av amber, tre, grønt løv, mose og musk. Uimotståelig!

Dragon Ditlef Lyche dukker opp på Manufakturhuset da Lucie har et år igjen på arbeidsanstalten. Han legger merke til Lucie fordi hun gjør godt arbeid og ber henne veve et veggteppe for seg i sitt hus. Lucie setter kke bare pris på den nyvunne friheten oppgaven gir henne, men dragonen lærer henne lese- og skrivekunsten og tar henne med på utflukter. De begynner å sette pris på hverandres selskap, men siden ingen av dem er fri, fornekter de sine følelser for hverandre.
Noe av det som tiltrekker Lucie ved dragonen, er den fremmedartede duften som omgir ham. Det lukter sjø, krydder og fjerne land.

Del såpen i to, så varer den nesten inn i evigheten!

Såpene er håndlaget, og alle er forskjellig i form og farge. Dekorert med bilde av dragonen og med utdrag fra bøkene. Hver enkelt såpe er møysommelig og med flid pakket inn i silkepapir og med silkebånd av forfatteren.

En flott gave til deg selv eller din egen elskede.

Innhold: Olivenolje, kokosolje, palmeolje (bærekraftig), sheasmør, kakaosmør, vann, lut, duft: Crisp Winter.

Vekt: 100 gram eller mer.

kr 80,-
(Varenr. 102)

• • •

Lucie og dragonen

Litt Lucie og litt Ditlef sammen. En smakebit av våre to bestselgere, Lucies liljekonvallsåpe og Dragonens dannemannsåpe, sammen i en søt tyllpose og pyntet med et hjerte av metall.

I skinnet av de dryppende lysene lå de tett inntil hverandre. Dragonens skulder var myk og varm under kinnet hennes. Lucie følte en indre ro mens hun trakk inn den mandige lukten av ham. Åndedrettet hadde stilnet av, og hjerteslagene var rolige.
(Fra Nattmannens datter bok 18)

Et lite stykke av Lucies liljekonvallsåpe og Dragonens dannemannsåpe. To herlige såper som mykgjør og pleier huden.

Innhold: Olivenolje, kokosolje, bærekraftig palmeolje, sheasmør, kakaosmør, lut, vann. Duft: Liljekonvall/Crisp Winter

Vekt: ca 60 g

kr 80,-
(Varenr. 103)

• • •

Karen Malenes havresåpe

Karen Malene har blitt hardt prøvet, både i kropp og sjel. Hun har et utslett på huden, noe som fører til at hun mistenkes for å ha spillsyke. Lucies venninne må begi seg til hospitalet for de spedalske. Hadde hun hatt denne såpen, hadde hun nok fått litt bedre dager, i hvert fall hva huden hennes angår.

Denne bestselgeren er en behagelig såpe for skånsom og fuktighetbevarende rengjøring av huden. Ingen duft er tilsatt, kun naturlig havremel og havregryn for mild skrubbeffekt.

Innhold: Olivenolje, ringblomstolje, kokosolje, palmeolje (bærekraftig), bivoksolje (økologisk), kakaosmør, lut, havremel, E-vitamin.

kr 50,-
(Varenr. 104)

• • •

Hjerter i brann

En såpe inspirert av den store bybrannen som rammet Bergen 17. mai 1702, og som fikk store følger for våre venner i Nattmannens datter. 

En vidunderlig håndsåpe med en varm og sødmefull duft. Mykgjør, glatter og pleier huden.

Innhold: Olivenolje, kokosolje, palmeolje (bærekraftig), sheasmør, kakaosmør, lut, vann. Duft: Appelsinblomst.

Vekt: ca. 50 g. (Inneholder enten to små stykker, eller ett større.)

kr 50,-
(Varenr. 105)

• • •

Tillys søte kremtopp  

Såpe med duft av lavendel. Søt innpakning i lyseblå tyll med glitter. En fryd for øyet og en lise for kroppen!

Tillys søte kremtopp har en sødmefylte duft av den klassiske duften lavendel. Lavendel har vært brukt for sin gode og rene lukt siden oldtiden. Romerne hadde den i badevannet, og ordet er også avledet av det latinske «lava», som betyr å vaske. I middelalderen ble lavendel strødd på gulvene fordi den fordrev insekter og dekket over vond lukt. Lavendel har blitt tilkjent mange egenskaper, blant annet kan den hjelpe mot søvnløshet, nedstemthet og kvalme. Derfor var det mange kvinner som sydde tørkede lavendelblomster inn i sømmen på klærne sine.

Et kveldsbad med lavendel virker beroligende og kan gi bedre søvn.

Ingredienser: Olivenolje, kokosolje, palmeolje (bærekraftig), sheasmør, kakaosmør, vann, lut, duft lavendel.

Vekt: ca 30 g.

kr 50,-
(Varenr. 106)

• • •

Tillys fryd

Tilly har vært i Lille Lungegårdsvann en kald vinterdag, men hun foretrekker et godt temperert bad i stampen foran gruen med matmor Klaras tørkede rabarbra i vannet.

En badeolje i fast form til å ha i badekaret eller i fotbad. Bruser og gir en herlig duft av rabarbra samtidig som oljen gjør huden myk og smidig. Kan deles opp, så rekker den til flere bad. Virker utrensende og mykgjørende på huden. En frydefull og behagelig opplevelse for både små frøkener og de litt større fruentimmerne. Skjær den i to, så blir det dobbel fryd.

Bruksanvisning for en vidunderlig stund: Fyll badekaret eller en stamp til fotbadet, legg stykket i vannet og dypp deg i herligheten.

Ingredienser: Natriumbicarbonat, sitronsyre, kakaosmør, tyrkisk rødolje, farge (rødbet). Duft: rabarbra.

Vekt: 100 g eller mer.

kr. 80,-
(Varenr. 107)

• • •

Nattmannens trøst

Fra uren til ren på et blunk!
Nattmannen er han som gjør de verste oppgavene i byen. Om dagen er han rakker, skarpretterens medhjelper. Om natten feier han gatene, tømmer folks skarnkister og fjerner selvdøde dyr. Ingen vil vite av ham, for han er uren. Avsondret fra samfunnet. Men han har en hemmelighet, for ingen vet at han har en datter et sted i byen.
I sin ensomme tilværelse er det godt å kunne sette slitne føtter ned i et kar, eller synke ned i en badestamp og la alle bekymringer fare. Om enn for en stakket stund.

Stor badebombe til å ha i badekaret eller i fotbad. Bruser og gir en mystisk,  duft samtidig som oljen gjør huden myk og smidig. Kan deles opp, så rekker den til flere bad.

Bruksanvisning for en vidunderlig stund: Fyll badekaret eller en stamp til fotbadet, legg stykket i vannet og dypp deg i herligheten.

Ingredienser: Natriumbicarbonat, sitronsyre, kakaosmør, tyrkisk rødolje, farge (lindebark). Duft: Incognito.

Vekt: 100 g eller mer.

kr. 80,-
(Varenr. 108)

• • •

Bartskjær Brynings barbersåpe

«Så dette er den berømmelige unge damen hvis navn fyller huset hver eneste dag,» sa han muntert og tørket hendene på forkleet. Han bukket lett og så fra Lucie til sin sønn med et anerkjennende blikk.
Lucie følte seg nesten litt ille til mote. Hun likte at de tok så vel imot henne, men hun var også smertelig klar over at de visste lite om henne.

(Fra Nattmannens datter 17)

Barbersåpe med økologiske råvarer. De fete oljene absorberes langsomt av huden, øker fuktigheten og virker utglattende.

Det er to størrelser; en stor med barberkost, og en mindre uten. Alle er pakket med sølvfarget papir eller tyll, og pyntet med hvitt silkebånd. Flott som gave!

Innhold: Kokosolje, olivenolje, castorolje, kaustisk soda, vann. Provitamin-B. Duft: Amber

Stor med barberkost: kr 80,-
(Varenr. 109)

Liten: kr 50,-
(Varenr. 110)

_____________________________________________

Hvordan bestille
1) Send bestilling til ml@ruus.net.
Skriv nummer og navn på varen, samt antall. (F.eks «110 Nattmannens trøst, 1 stk».)
Husk å skrive ditt navn, gateadresse og postnummer og poststed.
2) Jeg sender bekreftelse på mottatt bestilling og faktura. Summen betales inn på konto. Porto kommer i tillegg.
3) I ledige stunder og innen en uke pakker og sender jeg varene sammen med kvittering. (Full returrett, kjøper betaler retur.)

Med forbehold om utsolgte varer.

• • •

Tilbake til Lucies lille krambod

• • •

May Lis Ruus 2015
Ruus Holding, org.nr. 980866467
Grimstadveien 595, 5252 Søreidgrend
ml@ruus.net

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s