Papirslottet, min nye serie

Papirslottet 1-6

Min nye serie heter Papirslottet, og den er på 12 bøker.

Handlingen er lagt til 1808, og Alvøen utenfor Bergen.

Ideen til en historie fra vakre Alvøen dukket opp da jeg skrev Nattmannens datter. En Maria Ruus sto i folketellingen for 1801 som kruttmesterens kone. Jeg vet ikke om vi er i slekt, men Ruus var hennes slektsnavn, slik det er mitt, og trolig har vi samme stammødre.

Det som fascinerer meg med stedet, er at det er et lite samfunn med mange forskjellige mennesker. Eierne bodde i et herskapshus ikke langt fra arbeiderboligen og fabrikken. Kontakten mellom arbeiderne og eierne har nok vært tett, og alle har kjent alle. Alvøens sjel er godt ivaretatt den dag i dag. Den eldste bygningen er fra 1600-tallet, og hovedhuset er blitt museum. Det er lett å leve seg inn i hvordan tilværelsen kan ha vært der for 200 år siden.

Sted, tid og tittelen Papirslottet har jeg hatt en stund, mens vage skikkelser i persongalleriet har lusket et sted i skyggen og ventet på tur. Da jeg endelig kunne konsentrere meg om min nye historie, trådte menneskene i Alvøen frem og viste seg.

I Papirslottet har jeg løsrevet meg fra stedets virkelige mennesker, og plassert andre, oppdiktede karakterer i deres sted. Jeg har gått ut ifra folketellingen i 1801, da det talte 34 sjeler under Alvøen. Disse har jeg bare latt være inspirasjon, og diktet mine egne. Jeg vil takke Hendrik Fasmer senior for at han tok seg tid til å fortelle og vise meg rundt på idylliske Alvøen. De som kjenner til Alvøens historie, vil finne fellestrekk med min romanserie, for jeg har ønsket å være tro mot stedets historie. Jeg håper du liker min nye verden!

Papirslottet på Facebook. Mer om Papirslottet på Serieliv.no

Bøkene kan kjøpes hos NorskeSerier

Papirslottet ble lansert 14. mai 2018, og siste bok kom ut i sepember i 2019.

May Lis Ruus

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s