Lucies lille krambod 2013-2014

Lucies lille krambod er god, gammeldags og personlig. Her selges noen omhyggelig utvalgte saker som har med Nattmannens datter-bøkene å gjøre.

Lucie-portrettLucie har fått hjelp fra Karen Malene til å drive sin lille krambod, og sammen har de funnet flere varer de vil handle med.

Jeg gjør all innpakning og tilpasning selv, og storkoser meg med adspredelsen fra skrivingen. Merkelapper blir laget, såpeomslagene og vedleggene som jeg har laget selv, blir omstendelig justert, kuttet, brettet eller rullet og plassert der de passer best. Ingen blir like, og det er det som gjør det spesielt.

Dette er en samleside med alt vi har hatt.

Gå til den nåværende nettsiden til Lucies lille krambod

Det er en egen følelse å stå og pakke inn med silkepapir og silkebånd den ene kvelden, og gråpapir og hamptråd den andre kvelden. Mange ideer til videre handling kommer inn i hodet når jeg står der i stuen og putler, og ofte ser jeg for meg hvordan hverdagen i en krambod var før i tiden.

Kunne jeg reist tilbake i tid og besøkt dem i den lille kramboden deres, skulle jeg ha tatt med en gave som helt sikkert ville gjort arbeidet deres enklere, og det er tape! Lucie hadde ikke tape, så her gjelder det å beholde roen og være tålmodig.

Det er opplevelsen av Lucies verden jeg ønsker å dele med andre, og jeg håper at disse små tingene gir en liten fornemmelse av historien om nattmannens datter og hennes venner.

Noen av tingene som selges i Lucies lille krambod

Noen av tingene som selges i Lucies lille krambod

Lucie-opplevelsen

Siden varene enten er håndlaget (såpene) eller trykket opp i små opplag (krus, skrivebøker, vesker og lignende), kan ikke prisene konkurrere med tilsvarende varer kjøpt andre steder. Så trenger du såpe av praktiske grunner, kan du kjøpe en billigere i en dagligvarebutikk.

Lucies såper er er ikke bare til å vaske seg med. De er til å lukte på, se på, kjenne på og nyte mens man ser for seg hvor lykkelig Lucie ble over å kunne vaske seg med en såpe som duftet av liljekonvall, eller føle hennes drømmende tanker når hun kjenner på duften som omgir Ditlef.

Det samme gjelder for eksempel krusene. Jeg ønsker at dere som er glad i Lucie og vennene hennes skal kunne sitte med Nattmannens datter-boken i den ene hånden og et Nattmannens datter-krus i den andre hånden og nyte lesestunden. Eller sitte med venninner over en kopp te og snakke om smått og stort. Og når historien om Lucie og hennes venner er ferdigfortalt, er det mitt ønske at krusene befinner seg i de mange hjem og blir jevnlig brukt. Hver gang du ser det eller bruker det, håper jeg at Lucie finner tankene dine og at du kan mimre litt.

Men ennå lever Lucie i beste velgående på 1700-tallet, og vi har mye igjen å glede oss til. 🙂

Lucie og Karen Malene ønsker alle sine venner gode netter og på gledelig gjensyn i sin lille krambod!

Segl

• • •

MLR 2015

5 thoughts on “Lucies lille krambod 2013-2014

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s