Nyheter

2017

Desember Nattmannens datter er kjøpt av et polsk forlag, og skal oversettes og utgis i Polen fra 2018. Det er nye forsider, med nye tolkninger av handlingen, og tilpasset det polske markedet. Forsiden kan ses her.

Sommer I novellesamlingen Sommerstemning bidro jeg med en liten historie om Lucie litt frem i tid. Der besøker hun Alvøen og møter Lovinda, som er en av personene i min nye serie Papirslottet. Novellen heter Maifest, og er også innlest som lydbok og kan kjøpes isolert fra de andre novellene i samlingen.

20. mars Siste bok kom ut. Det var litt vemodig å ta farvel med Lucie og nattmannen og de andre, men jeg forlot dem på et vakkert sted, og nå lever de videre i hodene våre.
Nå venter nye eventyr, med nye venner jeg gleder meg til å bli kjent med.

• • •

2016

30. oktober Jeg har skrevet en novelle om Emme fra Nattmannens datter i julenovellesamlingen Julestemning som utgis av Cappelen Damm julen 2016. Les mer

28. oktober Nattmannens datter har fått sin egen kofte kalt Liljekonvall i strikkeboken Sagakofter av Tone Loeng. Ideen til boken fikk hun da hun leste Nattmannens datter. Les mer

6. juli Maleriet «Nattmannen» av Bjørn Johs Meidel Hansen, tidligere elev av Odd Nerdrum, er valgt ut til å være en del av sommerutstillingen «Nerdrum-klanen III» i Stavern denne sommeren. Les mer

22. januar Nattmannens datter blir på 40 bøker. Bøkene kommer ut med 7 ukers mellomrom også i 2016, og siste bok kommer trolig i første kvartal 2017.

• • •

2015

26. september Åpningen av bordellmuseet Vestindien, var veldig gøy å være med på. Jeg fikk stambord der, og kan smykke meg med tittelen Norges fulgedronning. Les mer

21. september Jeg fikk komme inn og se på huset som skal åpnes bordellmuseum på lørdag 26. september 2015. Les mer

28. august Årets byvandring er gjennomført. Se eget innleg, i to deler.

25. august Fotokonkurransens vinner er kåret. Les mer

1. juli Det blir fotokonkurranse i år også. Les mer.

8. mai På årets byvandring – trolig den siste – blir det ny rute. Denne gang skal vi gå på ytre del av Standsiden og Nordnes. Følg arrangementet på Facebook.

19. februar Dato for byvandring 2015 er satt til fredag 28. august kl. 18.00. Detaljer kommer på bloggen her og på Nattmannens datters Facebook-side og -gruppe.

23. januar Med bok 26 som snart er trykkeklar, runder Nattmannens datter 1 million eksemplarer! I disse 26 bøkene om Lucie og de andre blir det rundt 1 560 000 ord.

1. januar I august var jeg statist på åpningsballet på NRKs Anno 1764, og det var en minnerik opplevelse. I dag er det premiere på realityserien, og jeg har skrevet om opplevelsen min på bloggen. Om man ikke får med seg sendingene på TV, kan serien følges på NRKs nettsider.

• • •

2014

7. desember Jeg har blitt nominert (sammen med 49 andre) til BAs Årets bergenser 2014. Veldig hyggelig, og en ære, å bli tenkt på. 🙂

28. oktober Foredrag om 1702-brannen ved Tryggve Fett på Bergen Off. Bibliotek kl. 19–21. Jeg skal delta og si litt om mine bøker, og det blir gratis bok 21 og 22 til dem som vil ha. Gratis adgang, enkel bevertning. Velkommen!

13. oktober Artikkel i Bergensavisen om Nattmannens datter 21 og 22 i dag.

1. september I dag sa jeg ja til forlenget kontrakt med forlaget, så vi skal følge Lucie og de andre enda et stykke. Jeg håper alle er med på ferden!

1. september Cappelen Damm er med og sponser en ny byvandring til neste år, så da blir det en ny anledning til å se nattmannen, barnelemmene og stedene fra bøkene. Følg med her på bloggen og Facebook-siden og –gruppen.

1. september Takk til alle som ble med på byvandringen! Oppmøtet var over all forventning og det ble en strålende kveld i Nattmannens datters ånd. Se eget innlegg om byvandringen.

26. august Byvandringen fredag 29/8 nærmer seg. Vi har noen ledige plasser på samlingen etterpå, så om noen vil være med, kan de snde en mail til post@nattmannensdatter.no, der min medhjelperske holder styr på listen for meg.

26. august Vinneren av sommerens fotokonkurranse Lucies sommer med leserne er kåret!

19. juni Åpningen av Nattmannshuset på Sverresborg Trøndelag Folkemuseum ble et svært vellykket arrangement. Jeg har skrevet litt om helgen min i Trondheim på bloggen, tre innlegg så langt. Se Nattmannens nye hus og Skansen, der nattmannen i Trondhjem bodde

15. mai Lucie har åpnet sin lille krambod igjen, der alle hennes venner kan beskaffe seg noen minner fra Nattmannens datters verden. Velkommen inn!

13. mai Jeg har blitt invitert til Trondheim til åpningen av Nattmannshuset som gjenreises på Sverresborg Trøndelag Folkemuseum. Åpningen skal finne sted 14. juni kl. 13.00. Jeg gleder meg veldig til å få delta på den store dagen og ikke minst til å få oppleve et hus med så mye historie i veggene. Les mer.

5. mai Bok 19: Baksidetekst og utdrag er lagt ut.

3. april I mai blir Lucies lille krambod en ordentlig nettbutikk (fremdeles liten) med ting i Lucies ånd og fra Nattmannens datters verden. Noen andre pakker og sender, og så skal jeg kose meg med detaljene innimellom skrivingen.

26. mars Bok 18: Baksidetekst og utdrag er lagt ut.

17. mars Bok 17 Bergtatt er i salg i butikker og som e-bok.

5. februar Kunstner Bjørn Johannes Meidel Hansen har malt et oljemaleri inspirert av Nattmannens datters nattmann, Gard Frostad Knudstad. Lill Due har skrevet tekst til bildet.

5. februar Bok 17: Baksidetekst og utdrag er lagt ut.

28. januar Bok 16 er kommet til abonnentene, og er allerede tilgjengelig på digitalbok.no. Boken kommer i salg mandag 3. februar.

• • •

2013

21. desember Bok 15 er kommet i butikkene og som e-bok. Baksidetekst og utdrag fra bok 16 er kommet på nett.

18. oktober skal jeg delta på Krimfest Sunnfjord. Se egen sak.

19. september Bloggen oppdatert (litt forsinket) med saker om Svartebøkene, Fana og Bakgrunn til bok 12

04. september Byvandringen ble kjempefin, med enda flere deltakere enn i fjor. Et innlegg med bilder er lagt ut i dag. Det er bestemt at det blir en ny vandring før sommeren neste år. Følg med her på bloggen og på Facebook-siden for mer informasjon.

29. august Lucies lille krambod åpnet, en liten krok på bloggen der man kan kjøpe noen småting.

25. august møttes de som skal opptre på Byvandringen i nattmannens fotspor, og gjennomgikk den lille seansen på Manufakturhuset. Se bilder.

19. august Bok 12 er i salg fra i dag, og kan kjøpes i dagligvarebutikker og kiosker frem til 30. september. Den er også tilgjengelig som ebok på digitalbok.no. NB: For å finne andre titler der, må det søkes på bokens tittel eller på «May Lis Ruus», og ikke på «Nattmannens datter».
Utdrag fra neste bok, Månestråle, er lagt ut på Cappelen Damms nettsider, hvos den også kan forhåndsbestilles.

8. juli Bok 11 er i salg frem til 19. august. Omtale og utdrag fra bok 12 er kommet.

17. juni Se bilder av hvordan det foregår når Nattmannens datter pakkes for å sendes til abonnentene.

9. juni Info om Byvandring i nattmannens fotspor III og Fredagsbjorr på Nøsteboden er lagt ut.

31. mai Lucie vant forlagets kåring av snilleste romanseriefigur.

27. mai Bok 10 er i salg til 8. juli.

15. april Bok 9 Smertens vei er i salg i dagligvare, kiosker og bokhandlere. Også til salgs på digitalbok.no.

23. mars Låten «Live With It» av Pernille er laget etter inspirasjon av Nattmannens datter. Sangen er nydelig, og det er virkelig en ære! Les mer

4. mars Bok 8 Et streif av lykke er i salg i butikkene frem til 15. april 2013. Utdrag fra bok 9 Smertens vei er lagt ut.

20. februar Bergen Kulturforums litteraturgruppe har invitert meg på forfatterbesøk mandag 22. april. Se mer informasjon.

12. februar Forlaget har plukket ut vinnerne av blurbekonkurransen.

22. januar Utdrag fra bok 8, Et streif av lykke, er lagt ut.

21. januar Bok 7 Brennemerket er i salg fra i dag.

21. januar kl. 14 til 15 skal jeg ha boksignering på Coop Obs! Lagunen. Gratis utdeling av bok 1 og 2 (så langt lageret rekker) og salg av den nye bok 7.

18. januar Artikkel i Fanaposten om Nattmannens datter til Hope.

12. januar Møte med filmmann, skrev kontrakt på samarbeid om utredning av muligheter for å få Nattmannens datter filmatisert.

• • •

2012

17. desember Blurbekonkurranse – skriv en anbefaling av Nattmannens datter til andre.

13. desember Utdrag fra bok 7 Brennemerket er lagt ut

23. november Nattmannens skatter-konkurranse på Serieliv.

17. november Da Nattmannens datters Facebook-side rundet 500 likere for to dager siden, ga jeg vekk 11 stk Nattmannens skatter. Jeg har fremdeles flere igjen, og når bok 6 kommer 10. desember blir det en ny sjanse til å sikre seg en liten bit fra Lucies tid. Følg med på Nattmannens datter på Facebook.

8. november På NRK Hordalands programserie Språkspalten 14.30 til 15.00 var temaet mørkt og nattmann. Professor Gunnstein Akselberg knyttet temaet opp til bokserien Nattmannens datter. Jeg fikk dessverre ikke hørt det selv, men en leser som hadde hørt det, skriver: «Når en fagmann som professor Akselberg snakker positivt om både språk og bøker, er det vel verdt å lytte til.»

31. oktober Bergen Off. Bibliotek har bestilt inn bok 5, Liljejomfruen. De forteller at «Din serie har vært særlig etterspurt og med handling fra Bergen er den naturlig nok ekstra interessant for bergensere. Stor etterspørsel og tilknytting til Bergen er de to viktigste årsakene til at vi har kjøpt den inn.» De har 9-14 eksemplarer av bøkene 1-5 og at de har stort sett vært utlånt hele tiden. Det er også ventetid på bøkene, som kan reserveres på bibliotekets nettside.

30. oktober Utdrag fra bok 6 Forbannelsen er lagt ut.

29. oktober Bok 5 Liljejomfruen er i salg fra i dag i dagligvarebutikker, kiosker og enkelte bokhandlere.

15. oktober Reportasje i magasinet Det gode liv: En samtale om litteratur, mellom Gunnar Staalesen og undertegnede.

5. oktober Utdraget fra bok 5 Liljejomfruen er lagt ut på Norske Serier.

3. oktober Filmsnutter fra byvandringene er lagt ut.

22. september Nattmannens datter-bokserien er nevnt  i en artikkel om Manufakturhuset av Tryggve Fett (bilag til Bergens Tidende i dag, Privatmegleren).

19. september I forbindelse med Cappelen Damms LES-konferanse var jeg i Oslo på forlagshuset og hadde et innlegg om Nattmannens datter for Narvesen-ansatte.

8. september Bergen Off. Bibliotek har tatt inn Nattmannens datter. 🙂

8. september Nettbokhandlere har lagt ut forsiden og baksideteksten av bok 5, Liljejomfruen som kommer 29. oktober. Se f.eks. på Ark bokhandel.

1. september Det møtte opp minst 374 mennesker til byvandringen på mandag. Alt gikk fint, og det ble en stemningsfull stund. Les og se bilder. Det er også lagt ut to videosnutter på Nattmannens datters Facebookside.

1. september Utdrag fra bok 4 er lagt ut på Norskeserier.

27. august Bergensavisen skriver om opplagstall og butikker som ble utsolgte for Nattmannens datter. De opplyser også om Byvandringen i kveld.

26. august I dag hadde vi generalprøve og fikk siste detaljer på plass før byvandringen i morgen. Vi fikk tårer i øyekroken mens vi hørte «barnelemmene» synge en av salmene husmor Halland lærte dem. Omviser Tryggve og nattmann Gard er veldig dyktige, så det blir nok en fin byvandring. Mer informasjon om Byvandring i nattmannens fotspor

25. august Intervju i Bergens Tidende om Nattmannens datter. Jeg fikk mange gode tilbakemeldinger, som er utrolig hyggelig.

23. august Ferieaktiviteten: Alle som sendte inn bilde av boken de hadde med seg på tur, får en liten premie i posten. Se mer her.

22. august Jeg deltok på pressekonferansen til Cappelen Damm med et lite innlegg om Nattmannens datter i går. Jeg er ikke særlig komfortabel med slikt, men det gikk nå på et vis. Om ettermiddagen var det miniseminar for serieromanavdelingen med interessante foredrag, og om kvelden var det forlagsfest. Det var veldig gøy. 🙂

17. august Meldinger om at både bok 2 og 3 er utsolgt mange steder, har kommet inn daglig de siste par ukene. Forlaget har nå satt inn tiltak som kommer i nærmeste fremtid. Blant annet skal butikkene få påfyll av bok 3. For de som ikke har fått tak i bok 2, kommer forlaget med informasjon i avisene om at man kan kontakte kundeservice og få bøkene portofritt tilsendt. Bok 4 skal komme i et stort nok antall.

6. august I dag er Nattmannens datter 3 å finne i butikkene. Se bakgrunnsinformasjon og kart og bilder, eller les udrag fra boken. Den er i salg til neste bok kommer, 17. september.

4. augusTine’s blogg gir Nattmannens datter bok 1, 2 og 3 terningkast 5! 🙂

4. august Også Monica Nordland Yndestad, tidligere bokanmelder i Bergensavisen, nå forfatter, gir terningkast 5 til serien så langt: ”Sommerens bokoverraskelse er May Lis Ruus sin nye serie Nattmannens datter. Det er mange år siden jeg sist leste en serieroman, men denne bergensserien anbefales! Terningkast 5 til barnehjemsjenten Lucie og vennene hennes.”

30. juli Også bok 2 har fått kjempegode tilbakemeldinger, og jeg er veldig glad for all ros. Jeg har samlet en del av dem jeg har funnet i et eget innlegg. 🙂

20. juli Bok 3 sendes fra forlaget med B-post, og er hos abonnentene om 3-10 dager. Den kommer i butikkene 6. august.

16. juli Utdrag fra bok 3, Den som vender tilbake, er lagt ut.

11. juli Sommeraktiviteten «Hvor er Lucie» har fått sine første bidrag. Lucie har hittil vært på ferie i Portugal, Italia og England, og nesten i Hellas. Det vanker noen små overraskelser til noen, og en får en stilig premie. Har du med deg Nattmannens datter på ferie? Knips i vei og post det på https://www.facebook.com/NattmannensDatter

7. juli Det blir ny byvandring i nattmannens fotspor i Bergen mandag 27. august. Det blir boksignering kl. 17.30, og etterpå starter byvandringen. Som omviser denne gangen har vi fått med oss borgermesteren i Gamle Bergen, Tryggve Fett. Nattmannen i Gard Frostad Knudstads skikkelse kommer også. Les mer her.

5. juli Baksidetekst og et lite utdrag fra bok 2, Morgenstjernen, som kommer i butikkene 9. juli kan leses her.

5. juli Ny konkurranse fra NorskeSerier: Svar på et spørsmål fra handlingen i Morgenstjernen og vinn reisegavekort på kr 5000,- fra Star Tour!

16. juni Under byvandringen fremsa Gard Frostad Knudstad som nattmannen to monologer. Teksten «Jeg er nattmannen» er spilt inn og satt sammen med bilder. Se filmsnutten her.

13. juni Lanseringen gikk over all forventning, det var en strålende dag. 400-500 mennesker hadde møtt opp til byvandring, og det var lang kø helt ut på gaten under boksigneringen. Vi ble dessverre tom for bøker, for vi hadde ikke forutsett et så stort oppmøte. Alle som ikke fikk bok, kan få gratis og uforpliktende via Cappelen Damm. Det blir kanskje en ny byvandring, så følg med her eller på Serielivs Nattmannens datter-side.

Flere aviser har skrevet om serien denne uken, bl.a. Drammens Tidende, Tønsberg Blad, Haugesunds Avis, Varden og Dagsavisen. I tillegg var det et innslag i dag på NRK P2 Kulturnytt, og en reportasje i Norsk Ukeblad denne uken.

Det blir også riksdekkende kinoreklame for Nattmannens datter. Se den her.

9. juni Bergens Tidende og Bergensavisen har skrevet om Nattmannens datter.

8. juni Denne uken har jeg hatt tre intervjuer med dagspressen, som kommer i helgen og i begynnelsen av neste uke. I tillegg kommer en sak i Norsk Ukeblad på mandag. Her er en sak på ba.no: Piskes ved Rådhuset

7. juni Jeg så bøkene i butikker for første gang i dag, og det var spesielt og gøy. Les mer.

6. juni Nattmannens datter 1 – Frostrosen kan lastes gratis ned på digitalbok.no

5. juni I dag ble traileren som er laget til bokserien publisert. Jeg synes at resultatet ble fantastisk. Takk til Bjørneby Productions, crewet, skuespillerne og statistene, og Cappelen Damm som får laget trailere til romanseriene sine. En kortere versjon blir vist på riksdekkende kino fra uke 22 og går i seks uker. Se traileren på Serieliv

 23. mai

Programmet for lanseringen er klart:

Mandag 11. juni

  • Kl. 15.30: Boksignering og utdeling av gratisbøker på Narvesen Harbitzhjørnet.
  • Kl. 17.00: Byvandring fra Narvesen Harbitzhjørnet (Lidohjørnet). Guide fra Historikarverksemda.
  • Kl. 19.00: Visning av trailer og kinoreklame på Bergen kino. Servering av litt snacks og drikke. Ferdig før kl. 20.00.

Arrangementet er gratis. Alle er velkommen!

Tirsdag 12. juni

  • Kl. 12:00 – kl. 13:00: Signering og utdeling av gratis bøker hos Norli på Lagunen Storsenter.
  • Kl. 15:00 – 16-17: Signering og utdeling av gratis bøker hos Meny på Oasen kjøpesenter.

21. mai Presentasjon av serien og forfatterintervju i Cappelen Damms sommermagasin Les.

18. mai Nye bilder fra innspillingen av boktraileren er lagt ut.

18. mai Cappelen Damm har lagt ut en smakebit fra bok1: blogg.norskeserier.no

18. mai I dag ble forsiden til bok 3 ferdig. Den er printet og hengt opp ved siden av pulten min, og jeg kaster stadige blikk på den. Den blir finere og finere for hver gang jeg ser den, og illustratør Vebjørn Strømmen er veldig dyktig. Resultatet kommer i andre halvdel av august.

15. mai Serieliv/Cappelen Damm har lagt ut en liten sak om innspillingen av boktraileren. Se den her.

13. mai «Nattmannens datter» er allerede kommet inn på haugenbok.no, også bok 2 som jeg ikke har sett med det ferdige designet på. Boken er forventet i butikkene 9. juli, men kommer tidligere til abonnentene.

7. mai Norske serier/Cappelen Damm har offentliggjort serien, som er presentert på deres sider: Serieliv-blogg og på norskeserier.no.

• • •

MLR 2012–2014

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s