Om meg

Jeg er 44 år og bor sammen med mann, to døtre og to katter i et eldre hus (les: oppussingsprosjekt) litt sør for Bergen. Av utdannelse har jeg cand.mag.-grad i arkeologi og et år på tegne- og maleskole.

Etter mange år med datajobbing, kom muligheten til å skrive på heltid. Jeg har alltid følt meg som en fri sjel som liker å styre meg selv, så med skrivingen føler jeg at jeg befinner meg på riktig hylle.

Det er mye mer enn en jobb, for livet i bøkene er blitt en del av meg. Det går ikke lange stunden mellom hver gang jeg tenker på menneskene og livene deres. Mellom to skriveøkter blir de værende igjen der jeg forlot dem. Deres liv påvirker mitt humør og sinnstilstand, så på mange måter føler jeg at jeg er der. Det er nesten som et parallelt liv.

Både skriving og historie er store interesser og har vært det siden 8-årsalderen. Jeg husker den hendelsen som gjorde at jeg ble interessert i fortiden. Det var da min far i tre uker kjørte meg til skolen etter at vi hadde flyttet, og på veien var det en arkeologisk utgravning. Hver dag måtte min far fortelle om steinalderen og hvordan folk levde.

Senere fortsatte fascinasjonen for fortiden, og selv om det ikke ble arkeolog av meg, er jeg glad for studieårene som utvidet interessen.

Andre interesser er foto og film, data og reising. Vi går turer og på museer og ellers ikke så mye spennende. Av bøker liker jeg best faktabøker, krim og historiske romaner/klassikere.

Hverdagene går for det meste til å skrive, være litt sosial, følge opp barn og husoppussing – jeg er kun selvoppnevnt arbeidsleder, siden jeg er utrolig lite hendig. Min mann pusser i tillegg opp en seilbåt, og vi gleder oss alle til den blir ferdig så vi kan ha fine dager på sjøen.

May Lis Ruus

4 thoughts on “Om meg

  1. Hei May elsker bøkene dine og gleder meg til 4 bok kommer. Jeg er bare 13 man må si at denne siden av byen min (bergen) er en helt anen. Jeg har fått vite mye mere om tiden i gamle dager, og historien om Lucie er bare så fasinerende. Elsker og skrive selv. Bøkene dine har insirert meg til og skrive selv, håper du skriver flere ❤

    • Hei Victoria! Kjempegøy å høre at du liker bøkene og at du føler at du lærer litt om fortiden. Jeg også elsket å skrive da jeg var på din alder og skrev kjempelange stiler og historier for meg selv. Skriving er gøy!

  2. Hei! Ei helsing frå Austrheim .Eg er kusine til din far, navnet mitt er Rannveig Ruus, fått boken i posten i dag, og gleder meg til å lese den.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s