Om serien

Året er 1701. Lucie er foreldreløs og bor på Børne- og Tugthuset i Bergen. En natt sniker hun og venninnen Karen Malene seg ut. Målet er søppelfyllingen ved Lille Lungegårdsvann, der de skal lete etter en gave til lille Tilly som har bursdag. I stedet gjør de et grufullt funn, noe som følger dem i lang tid.

Nattmannen er den som holder gatene rene og tømmer byens kagger. Han begraver drapsmenn, selvmordere og udøpte barn, og han assisterer skarpretteren med henrettelser. Han er uren og æreløs, et utskudd som ingen vil ha noe med å gjøre. Når han dukker opp på Manufakturhuset, minnes Lucie sin far som forlot henne da hun var liten.

Historien om Lucie handler om dem som er fattige, ikke bare på gods og gull, men også på slekt og omsorgspersoner. Det er mange harde skjebner, og de unge har bare seg selv og hverandre. Men det finnes også gode mennesker rundt dem, og Lucie selv er et lyspunkt for de andre.

Det historiske bakteppet er virkelige hendelser og forhold; Manufakturhuset, hospitalet for de spedalske, fattighus, lov og straff, bybrann, krig, forbrytelser, barnearbeid, slaveri og fattigdom.

boker1-11Nattmannens datter er et sosialrealistisk historisk drama som er spekket med dramatikk, spenning, fakta og mellommenneskelige relasjoner.

Serien er skrevet av May Lis Ruus og utgies av Cappelen Damm fra 11. juni 2012, og utkommer hver 6. uke. Illustratør er Vebjørn Strømmen.

• • •

Se også

FilmsnutterBoktrailer  Kinoreklame • «Jeg er nattmannen» • «Hun er alt for meg«

Om forfatteren

• • •

Tilbakemeldinger på serien

 1. Aud: Følte for å dele min begeistring og hyllest! Den verden du som forfatter har åpnet for oss gir en helt unik innsikt i både livsstil og vandring gjennom vår kjære by! Og så er vi jo blitt så glad i alle, disse menneskene som er så levende! Og dette helhetskonseptet med byvandringer og butikk, helt utrolig man får en helt annen opplevelse, både av historiske ting og menneskene du beskriver blir mer levendegjort av konseptet! Så tusen takk skal du ha ❤ Har lest mye, og mange serier men ingen som har fått til det som du! du har klart noe unikt!
 2. Tone: En av de «ærligste» seriene jeg vet av. Den gir et veldig godt inntrykk av hvor hardt livet var når du var plassert nederst på rangstigen i 1700-tallets Bergen. Det er nesten så jeg mistenker May Lis for å ha levd et tidligere liv som Lucie. For den er så velskrevet og beskrivelsene er så gode at man føler man er der. Jeg lever med Lucie i både motgang og medgang. Men den er ikke bare dyster, lyspunktene er der og de er så vakkert beskrevet at jeg gyser av velbehag 🙂
 3. Linn: Dette var en serie jeg opprinnelig lånte av en venninne, men jeg forelsket meg så i historien og personene at jeg endte opp med et eget abonnement! Denne serien kommer til å bli lest om igjen mange ganger i dette huset :))
 4. Aud: Fantastisk godt beskrevet om denne serien. Jeg gyser av velbehag over enkelte partier. Hun skriver så Bra. Kunne godt tenkt meg at denne serien ble lang, gjerne over generasjoner. Men vi får se, håper iallefall på det
 5. Berit S: Jeg blir med til siste slutt. ND er den serien som har fenget meg mest av alle de seriene jeg har lest gjennom årenes løp. Gruer meg litt til den dagen siste bok er lest. Ser ikke bort fra at jeg kan få abstinenser 😉
 6. Lise: selv om jeg foreløpig bare har lest en bok, er det trolig den mest velskrevne romanserien jeg har lest. Jeg gleder meg til fortsettelsen.
 7. Karen Elisabeth: beste serien jeg har lest, og har lest en del ja. Vandrer i historie
 8. Janicke: jeg STORKOSER meg med hver eneste bok jeg får i posten hver 6 uke , da vet jeg at jeg skal kose meg med bok 2 kvelder. jeg er sååååå glad i bøkene til May Lis fordi hun skriver så ufattelig godt og handlingen er fra verdens vakreste by Bergen 🙂 forsett å skriv slik du har gjort til nå May Lis :)) ❤
 9. Grethe W: liker denne serien veldig godt
 10. Linn D: Lucies verden er bare helt fantastisk på alle måter og jeg både ler og gråter med Lucie. Den tidsreisen du tar oss med på er helt ubeskrivelig flott og jeg gruer meg virkelig til den reisen er over!!
 11. Katrine J: Ein sann fryd og lese bøkene dine, fantastisk serie som du skildrer svært godt!! Er blitt så uendeli glad i karakterene at eg håper den aldri tar slutt 🙂
 12. Elin B: En bokserie fra May Liss som heter Nattmannens datter, foregår mye av handlingen fra Manufakturhuset 🙂 veldig god serie 😀
 13. Svein T: Jeg er helt enig, hun er en fantastisk forfatter,med en gang boka kommer glemmer jeg alt annet
 14. Eva: Så bra serie 🙂
 15. Monica S: En kjempebra bokserie fra May Lis Ruus, nattmannens datter foregår mye av handlingen fra Manufakturhuset . Det har også vært byvandring i forbindelse med bøkene, der ende stoppe har vært Manufakturhuset , veldig kjekt å interessant.
 16. Hanne M: Beste serie, synes jeg 🙂
 17. Ann Kristin: Super serie som rører ved mange følelser! Veldig glad for at jeg får «besøke» Lucie sin verden etterhvert som bøkene kommer:-) All ære til deg som forfatter, engasjerende skriving:-)
 18. Anita R: Bøkene blir lest samme dag som jeg får de i postkassen for da blir alt annet lagt til side Nattmannens Datter er en av de beste seriene synes jeg Kan gjerne lese 50-60 bøker i serien jeg
 19. Mari: Utrolig bra serie, hun skriver fantastisk godt May Lis Ruus.
 20. Agnes: Flott serie
 21. Sigrunn S: fin serie!!
 22. Kristin S: Kjempefin serie!
 23. Astrid M: Held på og lese serien no. Veldig spennande 😀
 24. Liv: Enig kjempebra serie, skriver fantastisk
 25. Lillian: Spennende
 26. Anne Lise: Kjempefin serie 🙂
 27. Kirsti: Utrolig bra bokserie 🙂
 28. Lill-Jeanette: Elsker denne serien ❤
 29. Karin: Du skriver utrolig bra!
 30. Mette S: Er veeeldig glad for at Nattmannens datter kom ut til oss ! ❤
 31. Liv: fantastisk skrevet 🙂 .) 🙂 🙂 utrolig godt skrevet og nettbutikken er herlig . 🙂
 32. Anita O: det har vært kjempefine bøker så langt og gleder meg til fortsettelsen
 33. Katrine: Er ihuga blodfan av ND og synst at det er utholdelig og vente på bøkene dine !!! Du skriver fantastisk
 34. Bjørg: Skulle helst hatt bøkene hver annen uke ! 😉
 35. Turid: Dette er den beste jeg har lest.
 36. Hilde-Mari: Syns det kunne bli gitt ut minst to bøker i mnd, jeg leser de fort ut og liker ikke vente en mnd, men den beste serien jeg noen gang har lest;-);-);-)
 37. Linn: Anbefaler også Nattmannens datter på det sterkeste
 38. Anne-Bente: du er bare en dyktig forfatter
 39. Linda L: ND..er beste serien ever…..koser meg med bøkene ..mye handling…det e jo kjempe spennende hver gang..
 40. Marielle: Jeg elsker denne serien. 🙂 Og når boken kommer er den lest på 3 timer og så må eg vente lenge på neste. Er så spennende
 41. Bente F: En reise i Nattmannens Datters fantastiske verden gjort så levende i dine utrolig fengsende bøker!
 42. Eva: vil dra fram Nattmannens datter. Fordi forfatteren evner å få fram små glimt av glede i en grusom hverdag. Seieren er derfor både vakker og brutal. Kjærlighetsscenene er i en klasse for seg selv. Hun får virkelig fram godhet der den må letes etter.
 43. Hege: TAKK May Lis, bøkene dine har jeg kjøpt alle 19 men begynte først på søndag og lese dem. Er nå snart ferdig med bok 7. Jeg bøyer meg i støvet. Og gleder meg stort til forsettelsen. Igjen tusen takk
 44. Anne Lise: Bare elsker den serien ❤ 🙂
 45. Aud O: Liker bøkene veldig godt. Kjekt å bli kjent med en «annen side» av Bergen også! 😀
 46. Wenche: Fantastiske bøker…. Lykke hver gang en ny bok havner i postkassen min og alltid like » trist» når boken tar slutt. Guuuuuud så spennende! Imponert over forellerkunsten din. Nå venter jeg bare på neste bok og fortsettelsen.
 47. Isabelle: Jeg ELSKER serien, har til og med fått reist til Bergen og sett mye av det jeg har lest om av gamle bygninger og slikt.. Historien er magisk, men veldig veldig realistisk. Jeg liker at det ikke bare er eventyrlige historier, men at det faktisk er noe du kan tenke deg har skjedd. All respekt til forfatteren! Så den bør du lese hele serien ut 🙂
 48. Anne Lise: Nattmannens datter er en av seriene jeg leser nå. Den er veldig god syns jeg. 🙂
 49. Irene M: De er jo SÅ spennende og flott skrevet.
 50. Sandra: Nattmannens datter er desidert best
 51. Monica S: Nattmannens datter er en veldig godserie, jeg abonnerer
 52. Siw: Beste serie ever….Begynte i bokhandel som 18 åring…og hadde ea ansvar for disse bøkene. Begynte lese Isfolket. ..som alltid har vært min favoritt….har vel lest ca 15 serier nå…minst. ..Denne er best !!!!!
 53. Bente G: den er utrolig bra denne serien
 54. Aase: den serien e bare råbra, eg lever meg totalt inn i den! Så den serien anbefaler eg til alle eg kjenner som eg vet liker å lese!
 55. Linda M: Forfatterens formidlingsevne og gode research gjør den til mer enn bare en serie, den gjør det til en opplevelse. Jeg klarer knapt vente på neste bok.
 56. Bjørg: Meget velskrevet.
 57. Elin: Nattmannens datter er nydelig og anbefales!
 58. Monica L: ELSKER bøkene dine. Du er en stjerneforfatter ❤
 59. Vibeke: Det er utrolig gode bøker du skriver. Samtidig så er de svært lærerike om hvordan byen vår var og hvordan menneskene levde i den tiden.
 60. Kristin B: Jeg elsker dine bøker May Lis! Ser frem til neste bok, er spennende å følge Lucie som er et så hjertegodt menneske, og alt hun må gjennomgå!!!!!!!!!
 61. Ingjerd: Herlig serie. Blir utrolig glad i personene. MÅ liksom bare få med deg neste bok og neste og neste…
 62. Drømmelykke (blogg 04.09.2013)
  Og har du enda ikke begynt å lese serien… GJØR DET! Den klarer å være romantisk, dramatisk, engasjerende og historisk i akkurat passe doser. May Lis Ruus har en unik fortellerevne som gjør historien levende. Jeg innrømmer lett at Lucies verden er blitt litt min verden også! 🙂
 63. Helene: Takk for en kjempebra serie!!! Har alltid tenkt at jeg ikke er en «serieleser», men ble allerede hektet etter bok nr 1! Kan nesten ikke vente på neste bok… Lykke til videre med skrivingen, gleder meg til å lese serien videre!
 64. Aud-Helen: Fantastisk bra serie:-)
 65. Mette: Fantastisk bra serie. Håper det kommer mange mange flere 🙂
 66. Laila O: Takk for at du May Lis Ruus skriver en utrolig spennende og flott serie som jeg gleder meg til og følge videre…
 67. Anita S: Jeg leser hele 10 serier, og Nattmannes datter er min nr. 1!!! Den slår gode gamle Isfolket. Og det er et stooooort kompliment til deg som forfatter!!
 68. Marianne I: Fantastiske bøker, beste eg har lest!!!! Kan nesten ikke vente til neste kommer ut….. ;)»
 69. Linda M: At jeg leser den tror jeg blir feil, jeg sluker den 😉 Nattmannens datter er mitt andre liv, jeg er helt avhengig og da blir jeg litt småsur når jeg ikke finner bøkene.. hehe 🙂 Å gå i byn er ikke det samme etter å ha lest denne serien!
 70. Karianne: Ein kjempeserie 😀 Klare såvidt å legge den frå meg når eg fyrst har begynt 🙂
 71. Jan Frode: Leser Nattmannens Datter og jeg er blitt hektet 🙂 May Lis Ruus er noe av det bedre jeg noensinne har lest! Her er historie og spenning ispedd romantikk og sterke følelser. Jeg vil anbefale denne serien til alle bokelskere 🙂
 72. Agnes: Kjempeserie
 73. Janicke: Jeg har fått min favoritt: Nattmannens datter jeg har lest masse opp igjennom årene men denne serien griper meg på en fantastisk måte, jeg blir så engasjert, frustrert, sint, skuffet, GLAD, lettet og ja, nei, jeg er imponert
 74. Liv G: hun er helt utrolig flink, BESTE serien nå….
 75. Carina: for Guds skyld fortsett og skriv!
 76. Ida M: EEEEEEEEEEEELSKER NATTMANNENS DATTER!!!!! <3<3<3
 77. Monica S: Det er første gang at jeg henger med så lenge i en serie. Jeg har prøvd meg på flere før, men aldri kommet i havn. Men det blir ikke noe problem med Nattmannens datter, den er bare så bra :0)
 78. Anita: håper du fortsetter å skrive lenge på Nattmannens datter den er såå fin gleder meg til hver eneste bok.
 79. Cecilie: Ble hekta før jeg var ferdig med første bok
 80. Pernille: Kan ikke få gitt deg nok ros, May Lis, for måten du skriver på! Detaljert, inspirerende, rik på fakta og inkluderende. At det er vanskelig å legge fra seg en påbegynt bok, er ingen hemmelighet for noen av oss! Kunsten med ord og kunnskapen som ligger bak..!
 81. Vy: Historien spiller på alle følelsene mine. Serien ligger på topp tre av ganske mange leste serier.
 82. Marita: Tror ND passer for de fleste. Jeg begynte å lese den når jeg var fylt 15 (nå 16), jeg ble forelsket i bøkene!! Klarer enda ikke å legge dem fra meg når jeg først begynner å lese : D
 83. Katrine K: En kjempebra serie!!
 84. Siw: Bergen by e blitt spennende by på nytt…Når eg daglig fyker rundt i byn…så har eg lett for å drømme meg bort i Lucies verden…og tid.
 85. Hilde F: leser Norges beste serie!!
 86. Rose Marie: Fin serie det  🙂
 87. Åse: FRUSTRASJON: Bøkene kommer altfor sjelden. ROS : MEGABRA SERIE
 88. Anette: Fantastisk lesing!!
 89. Liv G: Nattmannens datter er en enorm fin serie, takk May Lis Ruus 🙂 🙂
 90. Anita W: den fortjener virkelig skryt 🙂
 91. Anita O: den er kjempefin så jeg anbefaler alle å begynne å lese den 🙂
 92. Nina: Beste serie som er laget 🙂 JEG gleder meg bare til neste bok kommer. Her får vi historie om Bergen by og en innlevelse på hvordan det en gang var. Tusen takk for at du skriver denne serien ♥ DU er min favoritt ♥
 93. Mette: Den serien leser jeg, og gleder meg til hver bok.=o))))) Anbefaler ALLE og lese den.=O))))
 94. Adele: Det e så spennende og fantastisk godt lesestoff 🙂
 95. Ann Elisabeth: Den et bare helt nydelig. Elsk, elsk.
 96. Randi L: Veldig fin serie og spennende, glede me t neste bok 🙂
 97. Britt: Rett og slett forelska meg i Nattmannens datter. Det er ikke det samme gå å kjøpe ei anna bok i butikken. Kan ikke sammelignes med favoritt boka si.  Så jeg håper bokserien blir ei stund. Blitt rett og slett glad i LUCIE 🙂
 98. Solveig: Knallbra serie! Snart ferdig med nr. 5, begynte seint, men du så god 🙂
 99. Siw: Tusen takk for den fantastiske reisen forfatteren tar oss med på 🙂
 100. Bente: En fantastisk serie, gleder meg til hver nye bok kommer ut! Grusom behandling av syke, fattige og barn på den tiden! Hadde vært helt toppers om den blir filmatisert!!
 101. Gunn: En veldig god serie, spenning hele tiden. 🙂
 102. Lisbeth: Beste bokserien, alltid noe som skjer, man vil lese mer når boken er slutt 🙂
 103. Sølvi: en spennende serie, og gleder meg til hver ei bok 🙂
 104. Elin W: Du er min favoritt inspirasjon, May Lis Ruus! ND er en velskrevet, vakker og spennende serie jeg spår stor suksess.
 105. Eli-Karin: Knallgode bøker 🙂
 106. Henny: Får boken i posten, kjempegod serie.
 107. Marita: Blir aldri lei av denne serien, den beste jeg har lest 🙂
 108. Kitty: Favoritten min er Nattmannens datter. Den er spennende, varm, full av fakta fra Bergen og området rundt, og sannhetstro. Forfatteren skriver så levende, og det er veldig lett å leve seg inn i handlingen.
 109. Linn: Jeg ELSKER denne serien;-)))
 110. Elin: Jeg synes den er lettlest, rørende og spennende – ikke minst. May Lis skildrer 1700 tallet bra.
 111. Camilla: Jeg kom tilfeldigvis over denne serien på Gran Canaria, heldigvis for meg var det bok 1 jeg leste der;) Nå har jeg fått meg de 9 andre- og selv om eksamen er like rundt hjørnet klarer jeg nesten ikke å legge bort Nattmannens datter. Jeg er helt fortapt i bøkene. Helt fantastisk.
 112. Elisabeth: Spennende serie, når kommer e-boken av sjelefangeren? Har lest alle de 9 andre siste uken, umulig å stoppe.
 113. Kristin: Dette er en serie jeg har abonnert på, og ser frem til neste bok kommer. Kan anbefales på det sterkeste til alle bergensere, som kjenner stedene.
 114. Gjertrud: Eg e hekta på den serien 🙂
 115. Madeleine: Tuuusen takk for at du fant ut at du skulle begynne å skrive bøker
 116. Cathrine: Jeg er helt besatt av bøkene dine, noe jeg er glad for.. Tenker ofte på hvor heldige vi er som lever i 2013 uten disse bekymringene som tukthuslemmene bærer med seg daglig! Ikke slutt å skriv ihvertfall, bøkene er fantastiske 😀
 117. Elin Helen: en god serie som anbefales på det varmeste 🙂
 118. Liv B: det er en gripende serie.
 119. Lindusen:  fantastisk flott serie som jeg er blitt helt hekta på. hun skriver veldig bra
 120. Drømmelykke (blogg): «Nattmannens datter: Dette er en norsk serie hvor handlingen foregår i Bergen på 1700 tallet. For alle i Bergen er denne nesten et must da forfatteren har gjort et enormt research arbeid rundt Bergens historie. Historiedelen er nesten like spennende som selve fortellingen! Hver gang jeg går i Bergen nå tar jeg meg i å se etter disse historiske stedene det blir fortalt om og ikke minst forestille meg hvordan det så ut! ( digitalbok)»
 121. Lise: Knallbra serie
 122. Veronica: En UTROLIG flott serie!!!!!!
 123. Tonny: Utrolig spennende serie.
 124. Torhild: Etter å ha lest «pensum» og noe av kildene til lesing er jeg bergtatt av historien. Jeg skal ut på min egen byvandring hvor jeg skal mimre over det jeg har lest, stedene og personene i ND, og så venter jeg spent på neste bok. Takk til deg som levendegjør dette for meg.
 125. Anita: Beste serien jeg har lest på mange år!! Så fengende og spennende at det gjør både godt og vondt i hjertet 🙂
 126. Kristin: Flott serie ;9
 127. Lindusen: Jeg har fått så mye historie inn på en gøy måte med disse bøkene… og det var slik det skulle blitt lært vekk… Det er flettet inn så bra at det setter seg i hjernebarken.. så mye jeg ikke kan huske jeg har lært… så dette var spennende lærerikt på mange måter… Forstår ikke at bøkene har besatt meg slik. Elsker bøkene.. dem er bare vanedannende… lett å bli inspirert ❤ du har skrevet en fantastisk serie som inneholder drama humor historie håp kjærlighet sorg savn osv. TAKK…!!!!
 128. Kirstin: Bokserie etter mitt hjerte!!!! Liker.
 129. Tonny: Utrolig spennende serie.
 130. Stinius0312 (blogg): Jeg har lenge lest på en serie kalt Nattmannens Datter. Det er en serie som jeg liker UTROLIG godt ! […] Dette er seriøst den BESTE serien jeg noen gang har lest ! May Lis Ruus er forfatteren av disse bøkene og jeg er en STOR fan av henne ! 😀
 131. Therese: Jeg er blitt dypt fascinert av «Nattmannens datter»
 132. Anne Lise: Holder på å lese serien. Godt skrevet.
 133. Hege: E helt «solgt» i denne serien eg. Har slukt de to første bøkene og kan nesten ikkje vente med å hive meg over fortsettelsen;) Go Lucie :))
 134. Åse: takk for all historien du har med i bøkene, har aldri lært så mye norgeshistorie før.
 135. Tiril: Jeg elsker bøkene dine! Jeg ble helt hektet fra bok nr 1! Jeg har anbefalt bøkene for alle mine venner og de er like hektet som meg! Holder nå på å lese bøkene om igjen, sammen med kjæresten min! Jeg leser mest om igjen for å reflektere tilbake og tenke over hva som skjedde, prologene har gitt meg litt mer nå som jeg har lest de om igjen. Stå på videre og du er en utrolig dyktig forfatter! Jeg har aldri fulgt med på noe bokserie før, men disse bøkene er bare helt fantastiske og fanger meg helt, jeg kan sitte i timesvis å bare lese og lese, så tusen takk for bøkene! 🙂
 136. Ingrid: Altoppslukende (umulig-å-legge-fra-seg!!)
 137. Cecilie: Fantastisk serie
 138. May Kristin: Nattmannens Datter: KNALL
 139. strikkedamo: har ikkje lest mykje i mitt liv men angra ikkje på at eg begynte på denne serien. Den er så fin!
 140. Irmelin: Er ingen serieleser – MEN Nattmannens datter ELSKER jeg. Utrolig fengende og spennende bokserie. Når jeg på toppen av det hele lærer masse om bergenshistorie så kan det ikke bli bedre….eller forresten – det er alt for lang tid mellom hver bok som kommer ut 🙂
 141. Britt: Det er ei fantastisk bokserie ❤
 142. Bente: Jeg er helt bergtatt av Nattemannens Datter! Det er virkelig en “bare må ha” serie!
 143. Ragnhild: Nattmannens datter, toppers :-)))
 144. Laila: Serien er så bra at eg synest det er altfor lenge å vente i nesten 2 måneder til neste.
 145. Else: glimrende bøker 🙂
 146. leeselyst.no: Da anbefaler jeg virkelig Nattmannens datter, en nydelig serie. Den vil få tårende til å renne og kalle fram smil over hele Norge! En vakker fortelling om en jentes godhet, kampen hennes for rettferdighet og hennes harde vei til egen frihet!
 147. Linn: Fantastisk flott serie altså!! ;-))) både lærerik og altoppslukende;-D
 148. Per og Marit: den leser vi, takk til May Lis, spennende lesing ♥
 149. Bente: Den er kjempefin, er veldig glad i den.
 150. AnnetteGH (blogg): Nattmannens Datter har 5 bøker, skal snart begynne på 4, men har vært så opptatt med andre bøker. Det er spennende og gripende historie om barnehjemsbarn i Bergen på 1700 tallet. Fantastisk og rørende! Anbefaler!
 151. Fra forumtråd på babyverden: Leser hele tiden, og boken er som regel slukt på null komma niks! Den er superspennende absolutt hele tiden!! Handler om barnehjemsbarn i bergen på 1700 tallet. Grusom og vakker.
 152. Elin: serien er fantastisk, så vel verdt å vente på!
 153. Fredrik: bøkene kommer regelmessig i postkassen, her i huset er de en hit.
 154. Trond: God serie dette 🙂
 155. Gunbjørg: knallbra bøker 🙂
 156. frkbruvik (blogg): Glemte å fortelle dere at jeg har lest noen bøker som heter nattmannens datter! Jeg er jo egentlig ikke noe lesehest, men med engang jeg begynte etter moren til kenneth hadde overtalt meg, gikk det bare fortere og fortere! Herregud for en spennende og innholdsrik historie! Blir helt gal når jeg er ferdig med en bok, for da må jeg med engang begynne på den neste. Jeg har jo vært så heldig at jeg har fått lånt bøkene etter moren til kenneth når hun har vært ferdig med de, så bok etter bok gikk fort! Men nå før jul var jeg ferdig med bok nr 5, og madelein hadde nettopp fått boken, så plutselig igår lå den på bordet! ååå så jeg gleder meg til å ligge meg til rette i sengen, å lese meg inn i denne andre verdenen 😀
 157. Tove: Drivanes fin serie
 158. Inger: Nattmannens datter, nå først har jeg begynt på den. Anbefales, er ikke til å legge fra seg 🙂
 159. Solfryd: nattmannens datter …Fengslende..
 160. Liv: Favorittserien i Bergen 🙂
 161. Klara: Dette er en utrolig bra serie  🙂 Blei hekta fra første kapittel 🙂
 162. Irene: En av de beste seriene.
 163. Kari: Dette er ein veldig god serie, mykje historiekunnskap hos forfattaren gjer det ekstra bra!
 164. Aase: Hun har fått meg til å leve inn i bøkene hennes! Gleder meg til neste bok.
 165. Kristine: Er så deilig å reise inn i en helt annen verden!!  Vedder på at ALLE som får en smakebit på denne serien, blir hektet!
 166. Michelle: Leser vanligvis ikke bøker, men fikk nr 1 i posten og da var jeg helt besatt.
 167. Liv: Nattmannens datter er fantastisk bra!
 168. Aase: Den e så spennende den serien 🙂
 169. Torunn: Dette er en knallflott serie 🙂
 170. Elin: …skriver så rent og fint at jeg blir glad av det. …skaper så spennende univers at det bare er å legge seg ned i sofaen å drømme seg langt bort.
 171. Anne: Leser bøkene. Gleder meg hver gang den kommer.
 172. Janne: Jeg er av de som syns denne er bedre enn Sagaen om Isfolket. Jeg rett og slett DIGGER denne serien 🙂
 173. Hilde: Sulten på varm og gripende litteratur fra 1700-tallet? Om tukthusbarna som man etterhvert får et svært nært og kjært forhold til, herunder om fattigjenta Lucie. Om Dragonen som er ute i kamp for Danmark-Norge men som, når han er hjemme på perm sysselsetter Lucie som veverske med det formål å få vevd et gobelinteppe. Om hverdagen i Bergen på 1700-tallet både sett fra de fattige kårs side og fra de mer bemidlede… «Nattmannens datter» er en romanserie som virkelig bergtar. Utrolig spennende, samtidig så lærerikt! Varm litteraturanbefaling fra meg; du kan umulig unngå å bli beveget av måten hun skilderer datidens hverdag på. Google & kjøp! 🙂
 174. Gry: en utrolig spennene serie 🙂
 175. Åse: du e RÅ på å skrive
 176. Elin: Mye av sjarmen med ND er at den er så troverdig. Du skriver så fengende! Du har et tankesett og en humoristisk sans jeg stortrives med. Atmosfærisk er et beskrivende ord forresten, når jeg leser er jeg der sammen med dem. Det er forfriskende lite intriger i ND. Jeg synes det er topp at du blander inn gamle legender, fortsett med det! *krysser fingrene for tv-serie*
 177. Monica: Språket i bøkene dine fanger deg rett inn i Lucies verden og man kan føle stemningen kjenne luktene og bare leve seg inn i handlingen. Du er en fantastisk forfatter. ♡
 178. Bjørg: Veldig bra bøker.
 179. Kamilla: Hekta! Altfor lenge å vente på bok nr 8!! De kunne godt kommet litt oftere de bøkene!
 180. Kitty: Fantastisk flott serie!!! Utrolig kjekt og spennende å lese om vår fantastiske by og mennesker som like gjerne kunne ha levd her!!! Men den varer bare i ca en dag så er jeg ferdig med den og da er det bare å begynne å vente på neste 🙂 Jammen bra de kommer rett i postkassen 😉
 181. Marianne: Håper serien ALDRI tar slutt!!
 182. Arild: Når en fagmann som professor Akselberg snakker positivt om både språk og bøker, er det vel verdt å lytte til 🙂
 183. Ragnhild: Koser meg slik med desse bøkene, og anbefaler dem på det varmeste! Har fått flere til å starte lesingen av Nattmannens datter! 🙂 Kjekt!
 184. Gry: Dette er en knallbra serie 🙂
 185. Anne Lise: Holder på med den serien. Godt skrevet.
 186. Wendy: Jeg har aldri blitt så fenget av en bokserie noen gang! Jeg har aldri noensinne abonnert på en bokserie! Men dette syns jeg er sånn at jeg gleder meg til neste bok kommer. Tenker at nå skal jeg kose meg en stund fremover, men jeg klarer jo ikke å legge boken fra meg. Så jeg sluker jo boken på bare noen dager. Ingen får kontakt med meg da!!!
 187. Janicke: digger bøkene altså. De er såååå gode.
 188.  Jeanette: Lenge siden jeg har kommet over en så god serie som denne:) Fantastisk forfatter! Gleder meg til resten av bøkene:)
 189. Nina: Flott serie!
 190. Mariell: Elsker bøkene dine! Det er så bra skrevet og man lever seg inn i det man leser
 191. Judith: Anbefales! Når eg vaknar opp att om natta og må lese – då er det god bok!
 192. Eli-Ann: Fantastiske bøker, utrolig godt skrevet!!! Venter i spenning på neste bok i posten:-)
 193. Arild: Du skriver meget engasjerende, at handlingen er historisk og fra Bergen gir bøkene en ekstra dimensjon. Flott at de også slår an og engasjerer ellers i landet også!
 194. Tove: Glad jeg får den i posten, er jo krig der ute 🙂
 195. Tine: Gleder meg til hver gang det kommer en ny bok i postkassen.
 196. Hilde: Utrolig lærerikt, stadig nye spennende ord, uttrykk eller fenomener fra den tiden som gjør at man stopper opp og reflekterer. Fantastisk lesning!
 197. Gro: Dette er en av de aller beste seriene som utgis i dag!!! 🙂
 198. Bente: Denne serien elsker jeg.
 199.  Erik: Et møst for enhver Bergenser☺
 200. Tove: fin serie.
 201. Kristine: veldig godt språk. Du formulerer deg på en måte som gjør at man ikke bare leser noen ord, men virkelig føler og ser for seg de hendelsene man til en hver tid leser om. Og det er veldig bra at du klarer det!!!
 202. Elisabeth: bare elsker denne serien
 203. Gry: knallbra serie:-)
 204. Renate: Jeg elsker bøkene dine, de er så inspirerende og spennende. Takk for bøkene du skriver!
 205. Synnøve: Denne serien er absolutt å anbefale. Bergenshistorie på sitt beste 🙂
 206. Monika: Sommerens bokoverraskelse er May Lis Ruus sin nye serie Nattmannens datter. Det er mange år siden jeg sist leste en serieroman, men denne bergensserien anbefales! Terningkast 5 til barnehjemsjenten Lucie og vennene hennes.
 207. Gullbjørg: Denne leser eg .-)) veldig spennende .-))
 208. Wenche: STORT det at bokhandlerne tar den inn…. De forstår nok det vi andre for lengst har forstått : ..at dette er en bestselger 😀
 209. Heidi: Du skriver så utrolig bra, når jeg går rundt i byen nå, ser jeg ekstra godt på gamle bygninger og lever meg inn i Lucies tid!! Du skriver så levende!!! Gleder meg til neste bok, da skal Lucie være med til Gran Canaria!:)
 210. Stine: Eg e nr 1 fan av bøkene og historien!!
 211. Nina: Forfatteren blander fakta, historie og underholding på hjertevarm måte. Det er som å «leve» litt i 1701 og bli begeistret over alle stedene vi fortsatt har i dag i Bergen.
 212. Hege: Er faktisk en av de beste seriene jeg har lest på lenge 🙂
 213. Gunn: Leser mange serier og nattmannen er en av mine favoritter. Den er veldig godt skrevet og utrolig spennende.:)
 214. Ragnhild: Likar at det er handling i Bergens kjente gater, og det skaper ein driv hjå meg heile vegen. Ei historisk vandring tilbake i tid, frå lenge før eg var påtenkt! 🙂 Kjempeflott!
 215. Ida: Fantastiske bøker!!!!
 216. Arild: Nattmannens datter med handling fra Bergen og omland er blitt en stor slager ikke bare i Bergen men også andre steder i landet. 🙂
 217. Hanne: Takker May Lis Ruus for spennende historieundervisning 🙂 Utrolig artig!!!
 218. Kristin: Fengande frå første bok:) Har lært mykje om Bergen som eg ikkje visste frå før, gler meg til neste bok:) serien kan absolutt anbefalast 🙂
 219. Gro: Kjempegod serie!! Femstjernes!!!
 220. Vigdis: spenning på hver side……
 221. Annette: Denne ble en av mine favorittserier allerede etter første bok. ♥
 222. Renate: Elsker bøkene dine! ♥
 223. Aud: Dem er bare kjempespennende:))
 224. Kari: Var med på Byvandring nr.2… Helt fantastisk.:)) Og bøkene er så gode.. En flott roman♥
 225. Åse Jorun: Det ser ut til at du har satt Bergen på hodet, ikke rart, kjempespennende serie.
 226. Monica: Noe av det fine med disse bøkene er at mye får et annet utfall enn man gjerne tenker seg. Men hjertet til Lucie er alltid godt. For en vakker sjel.
 227. Edel: Er helt hekta! Nesten som en slags rus 😉
 228. Britt: Meget bra serie !
 229. Lise Marie: Det er trolig den mest velskrevne serien jeg har lest, foruten Storgårdsfolk og Sønnavind.
 230. Irene: Knallbra. Anbefales
 231. Ellen: Kan virkelig anbefales. Mye opplysninger om Bergen fra gamle dager og spennende og lese!!
 232. Bente: Den er kjempegod
 233. Wenche: Jeg pleier aldri lese serier, men etter å ha sett traileren før bøkene kom ut, var jeg frelst…og jeg er IKKE skuffet… Skulle gjerne hatt hele serien foran meg…. vært for meg selv en stund… og bare lest :))) Seigpining å vente på ny bok….
 234. Mette: Utrolig flott serie!!
 235. Inga Amalie: Meg og min søster er hekta ❤
 236. May-Lill: En fin serie, har grått noen tårer.
 237. Hege: Jeg elsker måten du skriver på :):):) Koser meg med bøkene dine…..
 238. Lill-Jeanette: Elsker disse bøkene, du er en kjempedyktig forfatter, jeg lever meg helt inn i bøkene.
 239. Aase: Vil anbefale Nattmannens datter. Utrolig spennende
 240. Torill: En kjempefin serie med mye historikk.
 241. Else Marie: Bergens historie er spennende, og gjennom Nattmannens datter blir vi oppmerksom på andre og nye vinklinger. 
 242. Cathrine: Beste serien jeg har lest.
 243. Runa: veldig spennende bøker
 244. Siri: Spennende og godt skrevet om Bergen anno 1701. Gleder meg til fortsettelsen!
 245. Merete: Utrolig spennende bokserie. 🙂
 246. Åse: Kjempebra serie. Må stadig slå opp i Wikipedia for å lese mer om steder og begreper som omtales. Lett å se det for seg. Og ikke minst spennende!
 247. Irene: Engasjerende! Jeg blir både lei meg og sinna når jeg leser hvordan de stakkars barne blir behandlet. OG det er jo fakta, det er sånn det var.
 248. Nina: Kjempespennende bøker! Anbefales.
 249. Grete: Har aldri likt sånne serier, men falt totalt for Nattmannens Datter, sikkert fordi den er fra Bergen og du kjenner igjen stedene.
 250. Ann Mari: spennede serie 🙂
 251. Bente: Denne serien er kjempebra.
 252. Eva: I dag har jeg nesten lest ut første bok av Nattmannens datter og har ringt for å abonnere. Ba om alle som har kommet ut, og håper det ikke tar lang tid. Kjempefin 🙂

• • •

Tilbakemeldinger på bok 1 Frostrosen

Tilbakemeldinger på bok 2 Morgenstjernen

Tilbakemeldinger på bok 3 Den som vender tilbake

Tilbakemeldinger på bok 4 Fortidens slør

Tilbakemeldinger på bok 5 Liljejomfruen

Tilbakemeldinger på bok 6 Forbannelsen

Tilbakemeldinger på bok 7 Brennemerket

Tilbakemeldinger på bok 8 Et streif av lykke

Tilbakemeldinger på bok 9 Smertens vei

Tilbakemeldinger på bok 10 Sjelefangeren

Tilbakemeldinger på bok 11 På liv og død

Tilbakemeldinger på bok 12 Månestråle

Tilbakemeldinger på bok 13 Den eneste stjernen

Tilbakemeldinger på bok 17

Tilbakemeldinger på bok 19

 

 

• • •

May Lis Ruus 2012–2014

6 thoughts on “Om serien

   • hehe ja jeg venter bok7jeg da men jeg tror nok det blir enda-mer intresange opplevelser i boka fra og med bok 8-10 og oppover fordi i det følge boka og det dere som da har lest bok 8-9. osv har da fått sikkert fått mer greie på fremtiden hennes(Luice»s) og denn kan jeg også se fra samtale emne deres hehe så det blir nok ett spende liv Lucie venter seg fra når hun flytter ut snart:):)

 1. Elsker denne serien den er kjempebra og spendende å lese. Håper Lucie får ett godt liv ¨år hun har flyttet ut av barnehjemmet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s