Omtaler og presseklipp

Presse

• • •

Anmeldelser

• En uoffisiell anmeldelse på bok 1 og 2 fra Monika Nordland Yndestad, tidligere bokanmelder i en bergensavis, nå forfatter: «Sommerens bokoverraskelse er May Lis Ruus sin nye serie Nattmannens datter. Det er mange år siden jeg sist leste en serieroman, men denne bergensserien anbefales! Terningkast 5 til barnehjemsjenten Lucie og vennene hennes.»

• Tine’s blogg gir terningkast 5 og 6.

• • •

Blogger og nettsteder

Drømmelykke (04.08.2013)
Og har du enda ikke begynt å lese serien… GJØR DET! Den klarer å være romantisk, dramatisk, engasjerende og historisk i akkurat passe doser. May Lis Ruus har en unik fortellerevne som gjør historien levende. Jeg innrømmer lett at Lucies verden er blitt litt min verden også! 🙂 

Lindusen (13.08.2013)
For dere som leser nattmannens datter bøkene så ligger diktet jeg skrev på forfatteren sin blogg.) en kanon bra serie fra Bergens gater og en serie som virkelig fanger og har alt…historie og fakta pakket inn i en kjærlighetshistorie på godt og vondt så mange skjebner…og det føles som om man er i boken….sammen med Lucie og alle de andre på fattighuset.) May Lis Ruus fra Bergen er virkelig en dyktig forfatter og når man har først begynt å lese klarer man ikke stoppe….sjekk ut siden om du vil vite litt mer…du vil ikke angre…) https://nattmannensdatter.wordpress.com/2013/03/28/et-nattmannens-datter-dikt/

Betraktninger (23.05.2013)
Nattmannens datter er en meget spennende historie, men det jeg liker aller best er tross alt det historiske jeg lærer. Denne boken handler om Bergen, men livet var likt for de fattige og utstøtte i hele landet. Jeg har lest to bøker om hentrettelser i Norge Uten nåde og Ondskap som forteller mye om hva Nattmannen, eller Rakkeren som han også blir kalt måtte gjøre. Og endel om hvor utstøtt han var. Denne perioden; 1700-tallet er også blant mine favorittperioder i historien, med all sin grusomhet. Så jeg er glad for at jeg valgte å lese denne serien. Og jeg anbefaler den videre!

FruBang på Bokelskere (18.04.2013):
Jeg har gjort flere forsøk på å lese andre serier, men ingen har holdt mål. Jeg kom over Nattmannens datter på internett og selve historien fanget min interesse. Denne første boka er ihvertfall utrolig godt skrevet! Miljøet og omgivelsene er troverdig beskrevet, og dette gjelder også for personlighetene. Det er ett par hendelser som er så virkelighetsnært beskrevet at det grenser til det grusomme. Hvis du, som jeg, i utgangspunktet er skeptisk til såkalt «husmorporno» et denne en bra bok å begynne med. Nå gleder jeg meg til å ta fatt på bok nummer to!

Drømmelykke blir husmorfit: Drømmelykkes påsketips (29.03.2013)
Nattmannens datter: Dette er en norsk serie hvor handlingen foregår i Bergen på 1700 tallet. For alle i Bergen er denne nesten et must da forfatteren har gjort et enormt research arbeid rundt Bergens historie. Historiedelen er nesten like spennende som selve fortellingen! Hver gang jeg går i Bergen nå tar jeg meg i å se etter disse historiske stedene det blir fortalt om og ikke minst forestille meg hvordan det så ut! (digitalbok)

mimsdal: Nattmannens Datter – En leseropplevelse (12.03.2013)

May Lis Ruus skriver på en flott måte, hun skildrer Bergen og folkene så bra, at jeg føler jeg ser det helt tydelig for meg. Jeg har også lært mye om livet i Norge som både fattig og rik, dypt verdsatte folk og også de utstøtte. Jeg lærer om Norges gode sider og dårlige sider på 1700tallet. Det er en glede å lese disse bøkene. Lucie er jeg blitt utrolig glad i, og jeg har lyst til å gå inn i bøkene og hjelpe henne igjennom alt hun opplever. Også er jeg jo hemmelig forelsket i Dragonen da. Hehe. Han virker som den perfekte mann. Hehe.

Noe jeg elsker med disse bøkene, er at slutten er ikke alltid så brå. Du sitter igjen med et smil, og gleder deg til fortsettelsen. Man vil lese mer om Lucie, og folkene rundt henne. Man blir ikke lei, for det skjer noe hele tiden. Jeg sitter ofte med øynene på stilk, har ikke tid til å blunke.. så hele denne romanserien er perfekt for meg. Jeg leste ikke romanserier før, men etter stina saga og nattmamnens datter, er jeg hekta!! Alt i alt fortjener disse bøkene terningkast 6. Det er bare å begynne å lese 😀

Stinius0312 (blogg): Interessant! 😀 (25.03.2013)
Jeg har lenge lest på en serie kalt Nattmannens Datter. Det er en serie som jeg liker UTROLIG godt ! […] Dette er seriøst den BESTE serien jeg noen gang har lest ! May Lis Ruus er forfatteren av disse bøkene og jeg er en STOR fan av henne ! 😀

Tine’s bloggTematips denne onsdagen er: Terningkast 6 (06.03.2013)
Denne gangen har han bedt om en 6`er. Da er det ingen vei utenom for meg, selv om disse bøkene ikke er ansett som «høyverdig» litteratur.
Serien ble introdusert med en veldig interessant og lærerik byvandring i Bergen hvor hele gjengen fikk første boken med seg hjem. Jeg måtte svelge en kamel eller to, da jeg etter å ha lest boken, signet meg opp for å motta serien i posten, men det måtte til, for etter bok nr.1 var jeg veldig begeistret.
Serien jeg snakker om heter «Nattmannens datter» og er skrevet av May Lis Ruus. Hun er veldig kunnskapsrik og levende interessert i historie, og hun formidler utrolig fine stemningsbilder fra Bergen på tidlig 1700-tall.
Ved den første boken gikk jeg litt i «sjokk» når den sluttet så brått, for bøkene er jo ikke romaner hvor alle tråder nøstes sammen på slutten. Her er det mer bråslutt, og gjerne midt i noe veldig spennende, for vi skal jo hige etter mer. Så er det bare å smøre seg med tålmodighet da, til neste bok ramler ned i postkassen.
Det har til nå kommet ut 8 bøker, og de har alle fått 5`ere og 6`ere av meg. Ja, jeg er ikke verre på det, en bok som får meg til å glemme «alt» mens jeg leser, fortjener en 6`er, selv om den kommer i kiosklitteraturformat.

Cecilie Mortensen Nattmannens datter (14.02.2013)
[…] Bøkene er så spennende at jeg glemmer både tid og sted når jeg leser. Og har jeg laget te eller kaffe, er det kaldt i koppen når jeg endelig kommer på at jeg har det. Kan anbefales!

frkbruvik (blogg): Nattmannens datter! (20.01.2013)
Glemte å fortelle dere at jeg har lest noen bøker som heter nattmannens datter! Jeg er jo egentlig ikke noe lesehest, men med engang jeg begynte etter moren til kenneth hadde overtalt meg, gikk det bare fortere og fortere! Herregud for en spennende og innholdsrik historie! Blir helt gal når jeg er ferdig med en bok, for da må jeg med engang begynne på den neste. Jeg har jo vært så heldig at jeg har fått lånt bøkene etter moren til kenneth når hun har vært ferdig med de, så bok etter bok gikk fort! Men nå før jul var jeg ferdig med bok nr 5, og madelein hadde nettopp fått boken, så plutselig igår lå den på bordet! ååå så jeg gleder meg til å ligge meg til rette i sengen, å lese meg inn i denne andre verdenen 😀

Tine’s bloggNoen ganger er det gøyere å gå i posten enn andre (29.11.2012)
Det er alltid like gøy når «Nattmannens datter» kommer i posten. Bøker blir slengt til side, treninger blir avlyst og andre gjøremål rykker ned på prioriteringslisten. Etter å ha vært syk og hjemme fra jobb i to dager, var det samværet med Lucie som ga meg livsgnisten tilbake. Ikke spør meg hva jeg laget og spiste til middag i dag, for jeg var tilbake til 1700 tallets Bergen i flere timer i ettermiddag.
Synd det går så fort å lese, også er det en måned til neste gang. Lettlest, kjempespennende og fort gjort – nesten som en utsøkt dessert som en bare spiser litt av. Gleder meg til neste utgave!
Jeg er kjempeglad for at jeg har kommet over mine fordommer mot kiosklitteratur, og våget meg på denne serien. At den kommer i postkassen, sånn helt av seg selv er intet mindre enn genialt.
Har du lyst å prøve denne sjangeren, anbefaler jeg May Lis Ruus sin serie på det varmeste. Jeg er begeistret å gir bøkene en 6`er hver gang.

AnnetteGH (blogg): Bokanmeldelser (29.10.2012)
Nattmannens Datter har 5 bøker, skal snart begynne på 4, men har vært så opptatt med andre bøker. Det er spennende og gripende historie om barnehjemsbarn i Bergen på 1700 tallet. Fantastisk og rørende! Anbefaler!

Leeselyst.no Nattmannens datter (27.08.2013)
Er det noen på denne bloggen som er fan av sønnavind og bøker som det? Da anbefaler jeg virkelig Nattmannens datter, en nydelig serie. Den vil få tårende til å renne og kalle fram smil over hele Norge!
En vakker fortelling om en jentes godhet, kampen hennes for rettferdighet og hennes harde vei til egen frihet!

CamyKristin: Terningkast! (15.06.2012)
Jeg anbefaler sterkt denne serien her. Helt fantastisk å lese, og du drømmer deg helt bort i den. Serien er skrevet av May Lis Ruus og heter «Nattmannens datter» og denne boken heter «Frostrosen», hvorfor den heter det finner dere ut hvis dere leser den! Jeg gir denne fantastiske boken/serien terningkast 5.

Tine’s bloggNattmannens datter del 1: Frostrosen av May Lis Ruus (14.06.2012)
Boken som startet med en byvandring på mandag er nå lest ferdig.
Jeg har ikke lest denne typen litteratur (kiosklitteratur) før, og selv om jeg viste at «Frostrosen» er første bok i en lang serie, ble jeg liksom forbauset da den sluttet på det mest spennende.
Selvfølgelig gjorde den det, de vil jo ha meg til å kjøpe neste bok, og neste, og neste…
Historien om Lucie Tønnisdatter i Bergen i 1701 er fengslende, tragisk og hjerteskjærende. Der er hendelser og skikker som passer godt inn i historien og mange konkrete steder i Bergen er nevnt.
May Lis Ruus skriver lekende lett. En spennende historie med mange høydepunkter. Jeg har signet meg opp for serien, og gleder meg til neste bok som kommer når jeg er på ferie. Hvis noen andre vil knuse (eller forsterke) noen fordommer mot kiosklitteratur, er det bare å gi en lyd hvis du vil låne boken.

Tine’s blogg: Byvandring i Bergen med 1700 tallet som bakteppe (11.06.2012)
Det var mange som så annonsen i BT på lørdag som lokket med gratis bok og gratis byvandring. Mamma og jeg var blant de som syns gammel bergensk historie er spennende, og stilte forventningsfulle sammen med alle de andre.
Forfatteren May Lis Ruus, med bakgrunn i arkeologi, psykologi og sosialantropologi, gir i disse dager ut første bok i en serie fra Bergen på 1700 tallet. Bakteppet er fattige og foreldreløse som har sitt tilhold på Tugt- og manufakturhuset midt i sentrum.
Dagens byvandring varte i 2 timer, og vi ble tatt med til Domkirken, fattigkirkegården, Gamle Rådhus, Lepramuseet, og til slutt til Manufakturhuset. Historikeren som snakket var kjempeflink. Hun fortalte med innlevelse og begeistring og var tydelig trygg på sitt fag og sin kunnskap.
Med seg som «sauegjeter» hadde hun selveste Nattmannen. I tillegg til å plassere oss på rett sted for hvert lille foredrag, hadde han også et par små seanser med brokker fra boken`s handling.
Boken kommer ut i «Norske serier». Det er pocket og skal selges som «kiosklitteratur».
Ser du på coveret på boken vil du tenke at denne har stått på Narvesen i alle år. Jeg handler sjelden bøker i kiosker, men siden jeg fikk dette første bindet, lover jeg å samle på serien hvis den er bra.
Tusen takk til de som spanderte denne fine ettermiddagen på oss, gleder meg til å lese Frostrosen!

  • Bokelskere.no får bøkene terningkast 6 og 5 (7 terningkast pr. 2/12-2012)

Omtaler

Informasjonom serien på Cappelen Damms nettsider:

Se også

Tilbakemeldinger på serien

• • •

MLR – sist oppdatert 16.10.2013

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s