Utgivelser

Bøker i Nattmannens datter-serien (40 bøker)

Klikk på bildene for å se større versjon.
Les omtale og utdrag for hver enkelt bok under bildene.

• • •

Bok 1 – Frostrosen

I salg fra 11. juni 2012

Bergen, 1701. Lucie Tønnisdatter husker faren sin, som ble ført bort av fremmede menn da hun var liten. Han sa at han alltid skulle ta vare på henne, likevel har hun måttet vokse opp blant de andre fattige, foreldreløse børnelemmene på det fryktede Tugt- og manufakturhuset.

Straffen for å bryte husorden er nådeløs, og Lucie blir bundet til kagen for å hudstrykes i alles påsyn. Midt under den brutale tuktingen bryter en stemme inn for å stanse det grusomme opptrinnet. Byens rakker, den forhatte nattmannen. Hvorfor vil han redde Lucie?

Da Lucie gjør noe strengt ulovlig og går ut midt på natten for å lete etter mat på bosshaugen, gjør hun et skremmende funn: liket av en ung kvinne hun kjenner så altfor godt – og en verdifull ring …

Fakta, bakgrunn og utdtag fra bok 1

• • •

Bok 2 – Morgenstjernen

I salg fra 9. juli til 19. august 2012

Ikke alle unner Lucie vennligheten hun blir vist av forstanderfruen og dragonen. Neste natt ser Lucie noen mørke skikkelser snike seg bort fra Manufakturhuset, og hun følger etter. I skyggen av trekorsene på fattigkirkegården, føler hun seg iakttatt. Før timen er omme får Lucie en visshet som snur om på hele livet hennes.

Det var vindstille, og månen var ikke å se. Nattetåken hadde ikke lettet og lå lavt over det store vannet nedenfor. Lucies øyne hadde for lengst vennet seg til mørket. Skyggen hun trodde hun hadde sett nede i skråningen, måtte bare ha vært innbilning. Kanskje en trestubbe. Det var ikke en bevegelse å se der nå. Med ett hørtes et dunk. Det gikk kaldt gjennom Lucie da hun skjønte at det var kisten.

Fakta, bakgrunn og utdrag fra bok 2

• • •

Bok 3 – Den som vender tilbake

I salg fra 6. august til 17. september 2012

Blant knokler og hodeskaller prøver Lucie å beholde både vettet og livet. Når det viser seg at Tilly er forsvunnet, søker Lucie trøst i Lars. Men fremdeles får hun ikke fred for tanken om at nattmannen må være faren hennes. På ny tar hun mot til seg og oppsøker ham på Nordnes.
Han slo ut med en hånd. «Det gjør meg vondt å høre historien din. Men du tar feil. Jeg har ingen datter. Hvis jeg hadde hatt det, hadde hun vært like dårlig stilt som jeg er. Hun kunne ikke ha gått på Torget og kjøpt fisk, for hadde noen solgt henne noe, hadde de blitt brennemerket selv. Folk ville ha spyttet etter henne og kalt henne rakkerunge. Hun hadde mistet alle muligheter til et anstendig liv. Et liv i fattigdom er bedre enn et liv som en levende død.»
Tårene rant nedover kinnene hennes. «Vil du fremdeles ikke ha meg?»

• • •

Bok 4 – Fortidens slør

I salg fra 17. september til 29. oktober 2012

Folk samler seg nede ved vannet for å feire sankthans, danse og brenne bål. Selv forstanderparet er med. Lucie går en liten tur langs Smålungerens bredd og befinner seg snart på den andre siden av vannet – langt borte fra de andre fattiglemmene. For sent oppdager hun at hun er gått i en felle.

Lucie kjente hårene reise seg i nakken og snudde seg uendelig sakte. Der var han, bare et stenkast unna – den falske bedemannen! Hun ropte om hjelp, men støyen fra manufakturlemmene på den andre siden av vannet var for høy til at de kunne høre henne.
Mannen tok et skritt nærmere, og ansiktet åpnet seg i et glis.
«De kommer til å se deg om du skader oss!» ropte Lucie.
Mannen tok enda et skritt nærmere. «Avstanden er for stor til at de ser ansiktet mitt. Men det har du gjort. Derfor må du dø.»

Fakta, bakgrunn og utdrag fra bok 4

• • •

Bok 5 – Liljejomfruen

I salg fra 29. oktober til 10. desember 2012

Lucie er skadet, og dragonen tilbyr henne pleie og beskyttelse, men det er ikke alle som liker at tukthuspiken er i huset hans. Imens sitter Madam Moll i fangekjelleren, og politimesteren ønsker at Lucie skal være til stede når skjøgen forhøres. Selv frykter Lucie møtet med fryktinngytende Madam Moll …

Madam Moll hadde ennå ikke sagt et ord da hun ble satt ned på en brisk som var festet i veggen med tunge kjettinger. Uten å blunke en eneste gang sa hun langsomt:
«Jeg har en gåte til deg, Lucie Tønnisdatter. Et barn, en pike på åtte–ti år, kommer til Tugthuset. En død mor, som aldri fikk se sin øyensten vokse opp, får ikke blomster på sin grav. Hvem er pikens far?»

Fakta, bakgrunn og utdrag fra bok 5

• • •

Bok 6 – Forbannelsen

I salg fra 10. desember til 20. januar 2013

Dragonen vil at Lucie skal sitte modell for et maleri han vil lage, men han blir ikke fornøyd, og oppførselen hans forvirrer henne.

En dag møter Lucie en gammel kone som gir henne en rose, men det er ikke av godhet. I stedet lyser konen en forbannelse over henne.

Smerten fra rosens torner jaget gjennom Lucie. Den gamle kvinnen begynte med ett å messe med tonløs stemme mens hun stirret på Lucie med de isblå øynene sine. «I Satans navn jeg forbanner deg, for det var du som skulle ha vært i Hansines sted. Det var du som skulle ha dødd, ikke min datterdatter. Alle som står deg nær, alle som er deg kjær, vil rammes av ulykke. Du selv vil møte ensomhet, svik og tap i resten av din levetid.»

Fakta, bakgrunn og utdrag fra bok 6

• • •

Bok 7 – Brennemerket

I salg fra 21. januar til 4. mars 2013

7

I sin bekymring for faren som blir hudflettet, glemmer hun all forsiktighet. Men i den opphissede folkemengden får hun uventet hjelp. Likevel er ikke farens prøvelser over ennå. Det kommer nyheter om Madam Moll, og Lucie får oppklart saker hun har lurt på. Bo kommer med et uventet forslag til Lucie. Karen Malenes tilværelse blir forverret, og Lucie frykter at spådommen har rammet venninnen.

Lucie så at rakkerknektens øyne flakket, og han dro altfor hardt i tømmene, slik at hestens hode ble tvunget bakover. Den vrinsket høyt og steilet. Bo brølte av redsel og brukte pisken. Idet hesten satte føttene ned igjen, tråkket den forkjært. Kjerren rykket til og ett av hjulene traff en stubbe.

“Kjerren velter!” ropte Lucie skrekkslagen. Hjelpeløst ble hun stående og se på mens det ene hjulet ble revet av vognen i sammenstøtet, og kjerren tok overhaling med nattmannen og rakkerknekten oppi.

Les utdrag og ekstraordinært utdrag

• • •

Bok 8 – Et streif av lykke

I salg fra 4. mars til 15. april 2013

ND8

Lucie blir skremt av et ondt varsel. Hun frykter at noe har tilstøtt dragonen, som er blitt kalt til tjeneste i Kongens by. Samtidig skjer det store forandringer på Manufakturhuset, noe som preger alle barnelemmene. Flere av jentene trenger Lucies hjelp, særlig Marte.

Lucie skjønte at de to jentene skjulte noe. Hun pakket teppet godt rundt Marte, som lå og skalv i sengen. Øynene var store og sorte, og blikket var tomt. “Tror du vi kan skjule dette for fru Halland?” spurte Klara. “Ikke si noe,” kom det langsomt fra Marte. “Vil ikke miste hodet … vil ikke dø.” Det gikk kaldt nedover ryggen på Lucie. Miste hodet? Mente Marte at hun kunne bli halshugget?

Fakta, bakgrunn og utdrag fra bok 8

• • •

Bok 9 – Smertens vei

I salg fra 15. april – 27. mai 2013

Bok9-Smertensvei

Janemann tvinger Lucie til å hjelpe Madam Moll med å rømme fra tukthuset. Hvis Lucie nekter, setter hun vennene og seg selv i fare, men hjelper hun rømlingene, er det en forbrytelse. Fortvilet prøver hun å finne en annen løsning, men uten hell. Og før natten er omme, befinner hun seg i stor fare.
Moll snudde seg mot Janemann. “Hva gjorde du med nattmannen, vennen min?”
“Etterpå, Magdelone. Nå må vi komme oss ut av byen,” sa han bryskt.
Hver gang vognen skumpet på det ujevne underlaget, boret knivspissen seg lenger inn i stoffet i kappen.
“Kniven gjør vondt, Moll,” sa Lucie lavt, men kvinnen foretok seg ingenting.
• • •

Bok 10 – Sjelefangeren

I salg fra 27. mai – 8. juli 2013

ND10

Lucie oppdager at dragonen er tilbake i Bergen uten at hun blir budsendt. En dag ser hun ham sammen med frøken Broch-Wagner og presten på kirketrappen …
Vaktmannen sprer frykt på Manufakturhuset, og flere av jentene rømmer til tross for at Lucie gjør sitt beste for å beskytte dem. Fattiglemmene blir ikke mindre engstelige når de oppdager at det har vært brann ved forstanderboligen.
«Herren være lovet at dere lever, fru Galle,» ropte husmor Halland. «Dette kunne ha endt ille! Brann utenfor kjellerinngangen.
«Er kjellerdøren skadet?» ropte forstander Galle.
Så hvisket secondmajoren ham noe i øret, og forstanderen la hånden over munnen.
«Hva er det, Gregorius?» ropte fru Galle før hun løp ned trappene.
«Det er et lik,» sa forstander Galle dempet, men ordene unngikk ingen: «Det er umulig å se hvem det er.»

Fakta, bakgrunn og utdrag fra bok 10

• • •

Bok 11 – På liv og død

I salg fra 8. juli – 19. august 2013

Nattmannens datter 11

De unge på Manufakturhuset får en etterlengtet pause fra det daglige slitet, og alle er med når Lucie foreslår at de skal sette opp et skuespill.
Dragonen setter sin ære og vordende ekteskap på spill for å kunne tilbringe noen siste dager sammen med Lucie, men det faller ikke i god jord hos hans tilkommende svigerfamilie.

Lucie kvapp til da hun hørte en dyp stemme som brølte:“Hva i fandens navn er det du finner på, Ditlef? Har du gått fra forstanden?”
Lucie kjente ham igjen, og det isnet i henne da hun forsto at det var frøken Broch-Wagners far som hadde kommet for å stanse dragonen i sitt forsett.
“Tar du en sottbefengt fattigjente inn i huset der min datter skal i brudeseng om fem dager?”

Fakta, bakgrunn og utdrag bok 11

• • •

Bok 12 – Månestråle

I salg fra 19. august til 30. september 2013

ND12 Månestråle

Utfallet av duellen forandrer alt, og Lucie bringer de to barna til matmor Klara og Svendsen. I bygden råder overtroen, og folk er grepet av redsel. Tilbake på Manufakturhuset får Lucie nyss om at nattmannen skal bringes til politimesteren.

Vekteren ristet langsomt på hodet. “Politimesteren skal opp til rakkeren for å hente ham.”
Lucie gispet. “Hvorfor?” Det var som om en klo av is grep henne om halsen og frøs fast stemmen.
“Nattmannen har i sin besittelse en hest som tilhører en savnet mann.”
“Å, nei!” utbrøt Lucie. “Men …” Hun avbrøt seg selv. Hun kunne ikke fortelle hva hun visste, for da var flere i fare.

Fakta og utdrag fra bok 12

• • •

Bok 13 – Den eneste stjernen

I salg fra 30. september til 11. november 2013

Lucie rømmer fra Manufakturhuset for å lete etter Tilly og hjelpe faren. Hun søker ly i dragonens hus, men blir oppdaget og beskyldt for tyveri og hor. Familien Broch-Wagner forlanger at presten skal gi Lucie straff som fortjent.

«Dette er straffen for din lettsindighet,» sa presten.
«Hva vil hende nå?» Lucie hikstet midt i setningen.
«Kirketukt ville vært det rette, men herr Lyches navn bør ikke nevnes i en slik sammenheng.» Han så alvorlig på henne.
«Mange takk,» hvisket hun.
«Men det hjelper ikke deg, er jeg redd,» sa presten.
Det gikk kaldt nedover ryggen hennes.

Bakgrunn/fakta og utdrag fra bok 13

• • •

Bok 14 – Usynlig fiende

I salg fra 11. november til 20. desember 2013

nd 14Fra himmelen regner det blod på julenatten, og folk er redde. Ingen vil hjelpe en kvinne med fødselen en slik natt. Barnet kommer, men Karen Malene vil ikke vite av det. Lucie finner en løsning, men hun selv og venninnen risikerer streng straff. Myndighetene gjør undersøkelser, og Lucie er en av dem som må gjennom den ydmykende melkeprøven.

«Hva er vi mistenkt for?» brast det ut av ruffersken.
«Det er funnet et etterlatt barn. Vi leter etter en kvinne som nylig har født,» opplyste politimesteren. «Dere skal være glade for at vi ikke tar dette i full offentlighet.»
Ingen av jentene sa noe. Det var ille nok å stå foran de tre mennene, om de ikke også skulle ha stått ute med bar overkropp – til spott og spe.

Utdrag fra bok 14

• • •

Bok 15 – Dukkemesteren

I salg fra 20. desember 2013 til 3. februar 2014

Nattmannens datter 15Lucie får svar på flere av de mystiske hendelsene som har forfulgt henne. Samtidig nærmer det seg tiden for at de eldste skal forlate Manufakturhuset, men Lucie vet ikke hva hennes formynder vil bestemme for henne. En dag sitter hun ved vevstolen og ser to skikkelser på den utrygge isen på Lungegårdsvannet.

Lucie flyttet blikket lenger ut. Rett ved siden av den fastfrosne færingen til bispen så hun tydelig noe som beveget seg i retning av en lang, mørk råk midt på vannet. Var det folk på isen? Hun klistret ansiktet mot det ruglete vindusglasset.
Den ene skikkelsen var lavere enn den andre, og det var som om hjertet stanset i brystet på Lucie da hun gjenkjente bevegelsene til barnet som løp utover den usikre isen.

Utdrag fra bok 15

• • •

Bok 16 – Den blå sommerfugl

I salg fra 3. februar til 17. mars 2014

ND16-lite

Som tjenestepike har Lucie fått et nytt liv. Fru Alexandrina er vennlig stemt overfor tjenestefolkene, men etter hvert forstår Lucie at det foregår ting i familien Broch-Wagner som ikke tåler dagens lys. Herman Vekter oppvarter Lucie, og hun angrer på sitt løfte til Lars. Samtidig oppdager hun at Karen Malene ferdes blant folk uten kappen som varsler om at hun er syk.

«Du får meg ikke fra det, Lucie.» sa Karen Malene.
Lucie ble forskrekket da venninnen tok en stein og slo i stykker låsen.
«Karen Malene! Er du forrykt!»
«Du kan gå, bli med inn eller holde vakt. Jeg går i alle fall inn.»
«For Guds skyld! For Gregers skyld!»
Men Karen Malene forsvant inn, og Lucie gikk etter, vel vitende om at hvis de ble tatt, var følgene størst for henne selv.

Utdrag fra bok 16

• • •

Bok 17 – Bergtatt

I salg fra 17. mars 2014

Bergtatt-bok-liten I håp om å finne sin ukjente far leter Karen Malene etter mannen som malte hennes mor. For å få svar på gåten tar Lucie venninnen med til herr Høk, men huset virker forlatt. Da blir dørene i sjøboden åpnet, og ut kommer to menn. Idet Lucie gjenkjenner secundanten, skjønner hun at de må flykte.

«Vi … vi bør kanskje ikke rope,» stønnet Lucie. «Svensken har pistol. Han kan skyte noen … om de kommer ut. Vi må heller prøve å gjemme oss. Kanskje ved elven et sted.»
Med ett kom hun på redningen.
«Karen Malene … berghulen i Rothaugen!»
Venninnen gispet. «Mener du … mareminehollet? Nei! Vi kan bli bergtatt av de underjordiske!»

Utdrag fra bok 17 og Fakta og bakgrunnsttoff

• • •

Bok 18 – Ved kongens port

I salg fra 28. april 2014

Nattmannens datter 18Dragonen flykter for å søke om benådning, og tar Lucie med. Underveis oppsøker de Klara og Svendsen, som er i elendig forfatning fordi bygdefolket vil jage dem vekk.

Endelig fremme på dansk jord må Lucie vente alene mens dragonen drar til Kongens by.

Mens Lucie lå i sengen og stirret i taket, så hun for seg hvordan Ditlef ble stanset av vektere til hest som truet ham med morgenstjernene sine og la ham i jern. Hun så for seg at han ble slept etter hestene. Hun så for seg en fangevogn der han ble stengt inne. Hun så for seg at han gikk mellom to vakter, på vei til Kongens by for å møte sin dom. Alle synene var like grufulle.

Utdrag fra bok 18

• • •

Bok 19 – Dragonens hevn

I salg fra 2. juni 2014

Nattmannens datter 19

Dragonen sitter i husarrest i København og venter på kongens dom. Imens er Lucie overlatt til seg selv. Hun drar til havnen i håp om å komme seg til Bergen med skip. Der blir hun angrepet av to dannemenn og Tyge Arnoldussen.
 
«Slipp meg!» Lucie ristet armen med et lite fnys.
«Nei. Du skal svare meg.» Tyge slapp ikke.
«Hva er det du vil meg? Jeg har ingenting du vil ha likevel!»
«Den tølperen av en dragon har gitt deg noe som ikke tilhører ham.»
Tankene raste gjennom hodet hennes. Det kunne være halssmykket Tyge Arnoldussen ville ha! Kunne dragonen ha løyet om dets opprinnelse?

Utdrag fra bok 19

• • •

Bok 20 – En fanget fugl

I salg fra 14. juli til 25. august 2014

20 En fanget fugl

Det nærmer seg bryllupsfest for Christence og Ditlef Lyche. Dragonen prøver å treffe Lucie på tomannshånd, men det er umulig. Hun bor hos forstanderparet, som nekter henne å ferdes fritt. En natt klarer Lucie å snike seg ut, og helt uventet får hun en forbundsfelle.

Det var noen i kjellerstuen! Lucie kvapp av den hviskende stemmen. Skikkelsen sto som en mørk skygge.
Det var ikke Gregorius Galle. Det var Elisabetta!
«Du? Hva gjør du oppe nå?» spurte Lucie forbauset.
Tjenestepiken smilte skjevt. «Jeg burde spørre deg om det samme, for noe sier meg at du ikke snakker sant.»
«Jeg skulle bare på …»
«Spar deg, Lucie. Hvem er det du skal møte?»

Utdrag fra bok 20

• • •

Bok 21 – Den hvite svane

I salg fra 25. august til 6. oktober 2014

Nattmannens datter 21

En maidag i 1702 bryter det ut brann i Bergen. Lucie og Karen Malene befinner seg ved Nykirken, og med ett ser de en grå sky av røyk stige som en søyle mot den klare himmelen. Samtidig hører de at alle byens kirkeklokker varsler om ildebrann.

Flammene raste langs gavlen på Ole Salmakers hus. Lange, sultne og grådige gjorde de treverket glødende. Lucie så at folk sto tause og glodde. Noen løp, men de kom ikke til brannstedet, de flyktet fra det. Hvor var brannkorpset? Stormklokkene hadde ringt lenge allerede!

Utdrag fra bok 21

• • •

Bok 22 – Den sorte ravn

I salg fra 6. oktober til 17. november 2014

22 Den sorte ravn

Bybrannen i Bergen har rast i flere timer, og stadig flere områder blir overtent. Havnen er full av småbåter og skip som er fullastet av folk og eiendeler. Rådstuen er brent ned til grunnen, og Lucie leter fortvilet etter dragonen i brannruinene.

Halve byen hadde trukket innover mot Vågen. Det var tett med folk nede på den lille stranden der fiskerne pleide å legge til. Alle ropte høyt og presset seg frem for å få plass til seg og sitt i strilenes båter. Ildebrannen spredte seg stadig. Som rotter som flyktet fra et synkende skip, pilte folk mot havnen.

Utdrag fra bok 22

• • •

Bok 23 – Helhesten

I salg fra 17. november til 29. desember 2014

Nattmannens datter 23

Kjøpstaden Bergen er forvandlet til en rykende ruin, og Lucie blir sendt ut av byen til Hope, sammen med Tilly og Karen Malene. Hun ser frem til å bli bedre kjent med morsslekten, som ikke vet at Lucie lever. Samtidig bærer hun et uekte barn, og hemmeligheten vil snart bli synlig for alle.

Ved siden av grinden lå en svart hest urørlig.
Elen hvisket så bare de nærmeste kunne høre det. «Til Hel red den døde på en hest.»
Jentene så på kvinnen, avventende. Redde.
«Det er en vette i hesteskikkelse. Svart … med tre føtter og uten hode. Mager som et skjelett. Helhesten varsler død, ulykke og sykdom.»

Utdrag fra bok 23

• • •

Bok 24 – Oppvåkning

I salg fra 29. desember 2014 til 16. februar 2015

Nattmannens datter24_Oppvåkning-medNår Lucie våkner etter å ha ligget i ørske etter den harde fødselen, er ikke den lille piken hennes der. Fortvilelsen overmanner henne da hun skjønner at barnet er satt bort til fremmede. Hun blir med faren til Nordnes, slik at hun kan lete etter datteren. Så får hun høre at dragonen lever.

Tiden var i ferd med å renne ut. Når som helst kunne fru Alhel komme. Lucie gikk inn i rommet og bort til sengen.
Med et gisp la Lucie hånden over munnen da hun så det fargeløse ansiktet som hun kjente så godt. Den høye pannen, den rette nesen og den markerte haken. Leppene var så vidt adskilte og øynene lukket.
Pustet han? Levde han?
«Gud i himmelen!» brast det ut av henne da hun skjønte at han kanskje lå på likstrå.

Utdrag fra bok 24

• • •

Bok 25 – I slottstårnet

I salg fra 16. februar 2015

25 I slottstårnetEndelig får Lucie og Ditlef være sammen, men de gode stundene formørkes av tanken på hvor deres lille datter befinner seg. Så blir Christine arrestert. Sammen med nattmannen føres hun av gårde til Bergenhus. Lucie kommer seg inn på festningsområdet, og med hjertet i halsen leter hun etter fangehullet.

Hun så ned på gulvet i håp om at det kunne ligge en sten eller noe annet der som hun kunne kaste inn mot mennesket som satt urørlig.
Med ett hørtes en lyd. Et ørlite sukk.
«Christine!» ropte Lucie så høyt hun våget.
Men fremdeles var det ingen bevegelse å spore. Lucie begynte å føle seg urolig. Noe var galt! «Far? Er det deg? Hører du meg?»

Utdrag fra bok 25

• • •

Bok 26 – Gamle synder

I salg fra 7. april 2015

Lucie og Ditlef er rystet når de får nyss om hvor lille Emme kan befinne seg, men håpet om at de skal få datteren tilbake, stiger. Samtidig forsøker de å ha en hyggelig julefeiring. Tradisjonen tro er det duket for julestue i Christencegård, og en uventet gjest dukker opp.

Før hun fikk sukk for seg, la han leppene sine over hennes og kysset henne med en grådig tunge som smakte salt av svette. «Hva i svarte, hete helvete driver du med, din djevel?» brølte Ditlef og kastet seg over mannen som for litt siden hadde vært en forrykt julebukk. Lucie lå fortumlet og så dem bakse på gulvet mens halmen ble kastet opp i luften.

Utdrag fra bok 26

• • •

Bok 27 – Djevelkvinnen

I salg fra 26. mai 2015

Nattmannens datter27_Djevelkvinnen-medLucie og Ditlef tar hånd om tvillingene som hører til blant nattmannfolket. Lucie er redd for at noen skal få vite om det. Når Ditlef må reise av gårde for å finne ut hvor hans far befinner seg, ber han Lars komme og passe på. En morgen får de uventet besøk.

I det samme banket det hardt på døren, og begge to kvapp. Lars var ved siden av henne i neste øyeblikk og skjøv henne bak seg. «Gå inn til Tilly.»
Lucie trakk seg bakover, men gjorde ikke som han sa. Det hamret igjen på døren. «Lukk opp! Lukk opp i lovens navn!»

Utdrag fra bok 27

• • •

Bok 28 – Budbringeren

I salg fra 13. juli 2015

forside-nd28-storNår Lucie tror at alt håp er ute, får hun hjelp fra uventet hold. Endelig kan Lucie og Ditlef våge å tro at dragonen skal bli fri, slik at de kan gifte seg og få Emme tilbake. Til tross for gode dager har Lucie mye å gruble på. En dag tar hun med seg hunden og går til gamle trakter, til ruinene av Manufakturhuset.

Hun gned seg i øynene og myste. «Hva er det du har funnet? Et kjøttben? Her?»
Det lignet mer på en krittpipe, men Lucie skjønte at en hund ikke ville ha rørt den.
Blikket falt på en liten grop i bakken, der det en gang hadde ligget skiferheller.
Hun så undersøkende på hunden. «Har du gravd der? Var det der du fant …» En isende følelse rant gjennom henne.

Utdrag fra bok 28

• • •

Bok 29 – Lykkens lerret

I salg fra 31. august 2015

ND28Lucie, Ditlef og Tilly drar til Lucies slekt på Hope, der de blir tatt imot med åpne armer. Det stelles i stand til gjestebud for å feire trolovelsen mellom Lucie og dragonen, og for Tilly, som fyller år. Da Lucie får bud om at nattmannen er sett nede ved sjøen, blir hun engstelig for hva som bringer ham til gården.

«Far?» Han vendte seg mot henne. Kappen så ny ut, uten flekker og fremdeles med bretter i det mørkegrå vadmelstoffet. Vinden rusket i kanten, og Lucie så at han var kledd i sort under. Også det så nytt og helt og rent ut. Mannen som ikke trengte pentøy fordi han ikke hadde noen steder å bruke dem, hadde kledd seg opp. Som om han skulle i begravelse …

Utdrag fra bok 29

• • •

Bok 30 – Hemmelig oppdrag

I salg fra 19. oktober 2015

30 Hemmelig oppdrag

Fru Modesta oppsøker Lucie og tvinger henne til å ta seg inn i politimesterens hus for å hente noe. Dette må holdes skjult, selv Ditlef kan ikke få vite det. Modesta sier at hun vet noe om Emme, og at hun skal sørge for at de får barnet tilbake dersom Lucie gjør som hun får beskjed om.

«Nå skal vi inn i varmen, kjære Dem,» utbrøt fru Modesta hjertelig. Lucie sendte Ditlef et blikk i håp om at han skulle forstå at hun helst ville gå. Men Ditlef forsto ikke hennes ønske. «Rasmus venter på oss på Nøstet med båten,» opplyste han med en håndbevegelse. «Vidunderlig! Slik var det ikke i min tid, da en hustru måtte kjempe for å få bestemme over seg selv. De er heldig, De, fru Lucie.» Hun la viften på Lucies rygg og førte henne med seg mot inngangsdøren. Det føltes som om Lucie hadde et pistolløp rettet mot seg.

Utdrag fra bok 30

• • •

Bok 31 – Havfruenes trøst

I salg fra 7. desember 2015

ND31-med

Lucie og Ditlef seiler til Trondhjem i Den hvite jomfru. De vil finne Ditlefs far, og om bord har de Christence, som skal sone sin dom. Underveis kommer de ut for et skrekkelig uvær, og skipet grunnstøter. I en liten livbåt kjemper de mot bølgene for å berge livet.

Brått ble de på ny løftet opp, og det kjentes som om de svevde i løse luften. Kjempebølgen lekte med båten som om den skulle ha vært en kork. Overlegen og mektig løftet den bydende båten med de hjelpeløse menneskene i, og overga dem til en ukjent skjebne.

Utdrag fra bok 31

 

• • •

Bok 32 – Lille hjerte

I salg fra 25. januar 2016

Nattmannens datter 31Lucie vet ikke om hun kan stole på Duved. Han lokker henne med nyheter om Emme, og selv om hun aner fare, kan hun ikke si nei til dette. Underveis til Austråttborgen prøver Lucie å finne ut hva svensken har i sinne.

Det undret Lucie at han virket så tilfreds. Var det fordi det hadde lykkes ham å få henne med seg helt inn hit? Det var ingen steder å flykte nå. Borgen var bygget for å holde folk ute … og på samme måte holdt den også alle som var innenfor, fanget her. Plutselig hørte hun en kjent stemme rope: «Lucie? I himmelens navn … Lucie!»

Utdrag fra bok 32

• • •

Bok 33 – Blodsbånd

I salg fra 18. mars 2016

33 Blodsbånd

Endelig er det duket for hedersfest til ære for Lucie og Ditlef, som nå er rette ektefolk. Mens Ditlef holder tale, blir det oppstandelse i forsamlingen. Noen har sett en skikkelse som nærmer seg huset, og folk tror det er fare på ferde.

«Se der!» var det med ett en mann som utbrøt. Han satt ved kortsiden, under vinduet.
Flere strakte hals, og noen reiste seg halvveis opp.
«En mann …»
Lucie oppfattet enkelte ord.
«… svartkledd …»
«… kappe …»
Det var som om hun visste hvem det var, selv om hun ikke kunne se noe som helst fra der hun satt. Hun skottet rundt seg, og så flere andre flakkende blikk.

Utdrag fra bok 33

• • •

Bok 34 – Vindens røst

I salg fra 9. mai 2016

ND34-høyLucie har endelig fått visshet om hvem hun er, men det er vanskelig å forsone seg med at sannheten må forbli en hemmelighet. Og det gjør vondt å vite at Ditlef har løyet for henne.

La oss lage en pakt, du og jeg, pustet vinden mot Lucies øre.

Det slo henne at trærne ikke suste. Sjøen lå blank og rolig. Vinden snakket kun til henne.

Du får møte ham igjen i et annet liv. I dette livet hører dere ikke sammen. I dette livet har deres veier allerede skilt lag. Du har det bedre uten ham, fortsatte vinden med sin lokkende stemme.

Utdrag fra bok 34

• • •

Bok 35 – Månepiken

I salg fra 27. juni 2016

35 Månepiken

Emme sitter ved vinduet på Signes Hus og ser ut på fullmånen. Hun tenker på at en natt vil hun gå ut i mørket, helt alene. Med ett bestemmer hun seg for at denne natten er perfekt. Hun lister seg gjennom sovesalen og kommer ut uten å bli oppdaget. På sin nattlige vandring hører hun et halvkvalt skrik.

«Frue? Hører De meg?» Kvinnen hadde på seg en kappe, og et rutete, blått ullstoff var synlig. Under koneluen stakk det frem noe lyst hår. Hun kunne være på morens alder, kanskje litt yngre. Kvinnens ansikt var nesten lysende blekt, og huden knudrete av arr.

Emme rykket til da hun så det. Sott! Med et gisp trakk hun seg unna. Frykten hun så modig hadde overvunnet litt tidligere, lammet henne for fullt.

Utdrag fra bok 35

• • •

Bok 36 – Fra asken til ilden

I salg fra 15. august 2016

36 Fra asken til ilden

Emme og noen av de andre jentene på Signes Hus befinner seg på en av skjenkestuene på Nøstet. Emme og den gråøyde blir låst inne på et skittent og stinkende kammers. Med ett står en politibetjent i døren.

Først da de ble ledet inn av døren i fangekjelleren, gikk det opp for henne at hun skulle settes i fengsel. For hor! Hun hørte ikke hjemme her. Ikke hadde hun gjort noe ulovlig, for hun var like urørt som før. Og ikke var det hennes skyld at hun hadde befunnet seg bak en låst dør på Madam Fröhlichs bordell. Det verste var at hun ikke engang kunne si hvem hun egentlig var.

Utdrag fra bok 36

• • •

Bok 37 – Bedraget

I salg fra 10. oktober 2016

ND39-stor

Etter brannen blir Lucie hilst velkommen av svigerfamilien da hun ankommer Sten Hovedgård. Fru Ahlel antyder noe om nattmannen, og Lucie sitter som på nåler for at noe skal bli avslørt under Klaras forestående begravelse.

«Prokuratoren hadde et bånd til gamle Klara. Min kone har fått vite at mannen er Klaras uekte og hemmelige sønn.»
Fru Alhel gispet høyt, og i det øyeblikket skjønte Lucie at svigermoren ville forstå hvem denne sønnen var så snart hun så prokuratoren under begravelsen i morgen.
Spillet var over. Nestor Natmand ville bli avslørt.

Utdrag fra bok 37

• • •

Bok 38 – Nattevandreren

I salg fra 28. november 2016

De høye herrer misliker Emmes påfunn, og har sendt henne til tukthuset. Mens Ditlef prøver å snakke Gregorius Galle til fornuft for å få datteren ut, bestemmer Lucie seg for å handle selv, og får hjelp fra faren. Om natten går Nestor Natmand med sin håndkjerre til Manufakturhuset, og under lerretsduken ligger Lucie gjemt.

Vel inne på Manufakturhuset skulle hun løpe mot trappene, opp på loftet og finne sovesalene. Hvis det var slik som i hennes tid, visste hun hvor kvinnene sov. Bare ikke døren var låst!
Ikke tenk mer, sa Lucie til seg selv, selv om hun visste at hun ville gjøre alt som sto i hennes makt for å redde sin datter.
Plystringen fortsatte, men hun var ikke sikker på om den kom fra faren eller fra vakten.
Tiden var inne. Lucie var rede.

Utdrag fra bok 38

• • •

Bok 39 – I den siste time

I salg fra 23. januar 2017

39 I den siste time

Det smeller på Rakkerhaugen, og Emme og de tre nattmannkvinnene blir blåst over ende. Med ett forsvinner grunnen under dem, og de frykter at de skal bli begravet under jord og stein. De er tynnkledde, og det er kaldt. Emme ber en bønn om at de må overleve.

«Forsiktig! Det er ikke trygt …» Lenger kom ikke Leopold.
I neste øyeblikk oppfattet Emme at noe rullet forbi henne i stor fart.
Leopold lå på rygg med hendene strakt ut foran seg. Rystelsen sto skrevet i ansiktet hans.
Ava satt og knuget Leopolds jakke i armene som om hun vugget et spedbarn.
«Nei!» skrek Emme idet hun skjønte at Christine hadde falt utfor. «Nei, nei, nei!»

Utdrag fra bok 39

• • •

Bok 40 – Gode netter

I salg fra 20. mars 2017

40 Gode netterDet har vært store omveltninger og dramatikk i Lucies liv den siste tiden. Til tross for alle tapene innser hun at hun har mye å være takknemlig for. Hun tenker på Ditlef og barna og vennene hun har. Så begynner hun å skrive på en minnetalen for faren. 

«Min far gikk fra meg, for aldri å komme tilbake. I drømmene ser jeg ham. Min kjære, umistelige far. Den trygge hånden hans leier meg mens vi går langs landeveien. Han stanser og plukker liljekonvall til meg. Han er der når jeg er trist. Han er der når jeg er redd. Han tar imot meg når jeg faller. Han er hos meg, selv om han er borte. Gode netter, Nestor Natmand.»

Utdrag fra bok 40

• • •

Mangler du noen av bøkene som er utkommet hittil? Bestill her.

• • •

15 thoughts on “Utgivelser

  1. Ps; Er d lenge før omtale til bok nr 20 kommer May Lis? Vondt og vente…
    Ha en Gla’ Sommer!
    Sommerklem fra Bente 😊

    • Den ble utsatt fordi den røpet litt for dem som ikke hadde lest bok 19 og kom over omtale og utdrag. Den skal komme om ca. 2 uker, er planen. Jeg er redd det er min skyld som gjorde dem oppmerksom på det. Unnskyld. 🙂

  2. 😊 Kjære Forfatterinne! Nå har jeg spinket og spart på bok nr 19, men i dag klarte jeg ikke holde meg lenger… Himmel for ei bok! Slutten var helt fantastisk! Jeg bobler av glede sammen m Lucie! Lever meg så inn i hennes glede ved og møte Dragonen! Til neste; Gode Netter flinke deg!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s