Små stikkveier

Noen tanker jeg skrev ned rett etter at bok 10 var ferdig.

I går sendte jeg enda en bok til konsulenten min. I dag hadde jeg bestemt meg for å ta fri. Det merkelige er at jeg ikke lenger har lyst på fridager. Jeg er rastløs og utålmodig etter å begynne på en ny bok, så jeg får vite hva som skjer videre med Lucie og de andre i hennes liv.

Selv om det ikke på ingen måte skriver seg selv og det er en del elementer som må følges, så opplever jeg likevel at det flyter ganske fritt og lett. Når jeg begynner på en bok, har jeg et rammeverk som jeg har tenkt å følge. Noen linjer om hva som skal skje videre. Det er som en hovedvei. Men gang på gang har jeg opplevd at det dukker opp små stikkveier, som må følges. Jeg må ta av fra hovedveien og se hvor stikkveiene fører. Hittil har de alle blitt en del av historien. Ingen har måttet bli slettet. Når den stikkveien er fulgt, kommer jeg inn på hovedveien igjen.

Det var bok 10 jeg sendte i går. Den ble på mange måter en følelsesladet reise. Den veien jeg trodde den skulle ta, hadde mange flere bakker og svinger enn jeg trodde, og all den handlingen som var planlagt, ble det ikke plass til. Så bok 10 blir til bok 10 og 11. Det føles som å se en film. Jeg kan ikke trykke på spoleknappen og skynde meg forbi viktige hendelser i Lucies liv. Jeg må gjennom dem sammen med henne. Det er det som gjør at hun blir levende og ikke bare et navn på et stykke papir.

For på mange måter er Lucie virkelig for meg. En som henne kan ha levd. Gått igjennom gleder, sorger, frykt og lykke. Vennskap, kjærlighet, bekymringer og skuffelser. Jeg tenker på henne store deler av dagen, og lurer på hvordan hun ville reagert på det og det, hva hun ville tenkt og følt. Sånn sett er hun en del av meg.

Men mest av alt tenker jeg på hva som skjer videre i livet hennes. De små stikkveiene. Fremdeles er det mye hun skal oppleve, og jeg ser frem til disse fasene i livet hennes. Jeg har en plan på hva neste bok skal handle om, og jeg gleder meg til å skrive det. Til å se hva som skjer rundt neste sving eller bakketopp.

• • •

May Lis Ruus 2012 (Skrevet 23. februar 2012 – publisert 26. januar 2013)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s